Linda Kjellberg

Dexter

Handling: Vi får följa Dexter Morgan som lever sitt liv i Miami. Han är Kriminaltekniker på Miami Metro Police Department där han jobbar som blodanalyser. Alltså han undersöker blod när mord har uppkommit. Samtidigt så lever han själv som en seriemördare som han måste undanhålla för sina arbetskamrater, syster och flickvän. Under sin jobbtid letar han själv efter spår och bevis efter Harrys Kodex om de kriminella och dödar de sedan själv. Dexters adoptivpappa fick bli Harry, efter en traumatisk händelse som den unga Dexter varit med om. Redan i ung ålder började Dexter att döda, till en början bara djur. Då vill Harry göra det bästa av situvationen och kom på en kodex som säger att offren för Dexter måste vara dåliga människor, alltså mördare. På så sätt skulle han kunna skapa rättvisa i världen. Harry hjälper även Dexter på sitt sätt komma undan med alla mord och hur han döljer det och städar upp det efter sig. Som många andra seriemördare tar Dexter Troféer. Innan han dödar sinna offer samlar han upp blodprov av en kniv som han skär med i sina offrer, och som han sedan bevarar på en blodplatta. Dexters dubbelliv blir allt svårare att leva ju längre serien går, då det blir svårare att gömma den man egentligen är och relationer och känslor utvecklas mer.

Egna åsikter: Den här serien fastnade jag i med en gång. Väldigt "egen" serie men superbra verkligen. Den här serien har 8 säsonger och jag tycker dock de två sista säsongerna va en besvilkese om man jämför de andra. Det händer väldigt mycket hela tiden och man blir lite chokad av vissa händelser. Denna serien är absolut för båda könen. Det var faktiskt Mattias som rekomenderade denna serie och sa att han och jag skulle börja kolla på den. Först var jag inte alls sugen då jag inte alls tyckte det verkade bra. Men jag gav det ett försök, tur jag gjorde det för det var det verkligen värt. Mattias och jag kollade jämt på flera avsnitt när vi sågs. Det här är också en serie jag skulle rekomendera om någon skulle fråga om serietips.

Betyg 8/10

Good morning sunshine's

Godmorgon på er, Ja helg har det egentligen varit sen i onsdags eftermiddag. Men igår gick vi upp tidigt och inte fick sovmorgon. Men det fick jag ju idag så därmed räknar jag att nu är det ta mig fan helg. Hur ser eran fredag ut då? Jag ska sätta igång och färga håret snart och sedan ta en dusch när det är klart. Sen kommer jag umgås med Mattias hela dagen. Han kommer förmodligen hit och sover här inatt. Gosigt!

Hemma från Ullared

Detta är vad jag fick med mig från Ullared. 3 paket till Malin + ett kort. Ett paket till Mattias + ett kort. En tavla med massa ramar så man kan sätta in många bilder och i mitten står det texten som ni ser här över. Jag köpte ett par gosiga byxor, Tre tjusiga ljus som doftar underbart. (Är galen i ljus) En hårfärg, en parfym. (La Rive, Girls) och en Hawaiian Tropic, alltså sololja. Sedan år jag även mat där. Allt gick på 832 inklusive mat.

 

Linas 18 års dag

Åh hur gosiga bilder är det inte då? Skolan rullade på idag som vanligt. Första dagen på denna veckan har gott och redan också halva. Efter skolan drog jag ner på stan med Ebba och åt lite på Mcdonalds. Sedan drog vi upp till Daniel (Linas pojkvän) där vi skulle överaska Lina som idag fyller 18 år. Vi var 6 stycken som överaskade henne när hon kom med Pernilla. Så åt vi smurftårta och popcorn och pratade lite. Stannade dock bara en timme. Sen åkte jag med Manda och sedan hem. Kom hem för inte jätte länge sen. Mattias kommer förmodligen hit och sover här sen. Mysigt! Dock ska han sitta vid sin dator och plugga och jag ska göra en eller två uppgiffer idag. Men innan läggdags blir det nog ett Csi eller ett Bms avsnitt.

solens strålar i ansiktet

Åh underbara sommar Åh underbara måndag, vilket för mig också är studiedag. Så himla skönt att bara gå två dar denna veckan i skolan. Sov länge idag måste jag säga. Har egentligen rätt mycket jag vill/borde göra. Städa mitt rum, sitta på balkongen och bättra på brännan, göra någon uppgift, kolla csi, duscha. Ja det finns en del. Ska även sova hos Mattias inatt så måste äcen packa osv. men åker inte här ifrån förens vid 6/7 tiden. Nu ska jag kolla klart csi avsnittet och sedan sätta mig i solen en timme till för lite bättre bränning. :-)

Gossip Girl

Handling: Den här serien utspelar sig i New York på Manhattans Upper East Side. Det handlar om ett gäng ungdomar som man får följa i 6 säsonger. De lever ett väldigt rikt liv och man får se välsigt mycket vad som händer i allas liv. Mycket kärlek, svek, droger, festande för bara ett par 16-17 åringar som de är i början av serien, man få även se ungdomarnas föräldrar och följa det vuxna livet på Upper East Side. Under hela serien är det någon som har en blogg som heter "Gossip Girl" där de skriver om allt och alla och vad som händer runt omkring dom. I sista säsongen får man även reda på vem det är som är "Gossip girl". Därmed har jag nu svarat på varför den här serien heter just Gossip Girl.

Egna Åsikter: Det här var en av de första serierna jag började följa från start till slut. Där av älskade jag den här serien och fastnade direkt. Jag blev även kär i nästan alla karaktärer. Det finns en sida/del i varje karaktär som jag älskar. Tyckte de spelade jätte bra och får än att älska alla på helt olika och egna sätt. Jag tycker absolut den här är värd att kolla på. Skulle jag rekomenderar serier till någon så skulle jag bland annat rekomendera den här serien. Dock tror jag den här serien är väldigt tjejig så jag tror inte att så många killar uppskattar den. Eller jag kanske har fel? 

Betyg: 8/10

Morsdag är värdelöst

Det här med morsdag känns inte så bra för mig. Alla lägger upp bilder på Facebook, Instagram osv bilder på sina mammor och skriver en lång text om sin mamma och ger även fina saker till sin mamma. Jag kan inte riktigt göra det, det känns fel!

Då jag knappt har kontakt med min mamma. Jag vill kunna göra det, jag vill ha den kontakten med min mamma. Hade varit super mysigt att åka till henne, ta en fika och ge henne något sött. Den dagen kommer nog inte hända för min del. De senate åren har jag bara ringt ett samtal till henne och sagt "Grattis på morsdag" liksom. Det är nästan så man får fira pappa på morsdag då han på senaste åren varit som min mamma också. Då jag snackat med han om sådana saker som mor & dotter gör osv. Det är synd att att blivit så fel mellan mig och mamma, och hur mycket jag än vet att hon försöker fixa våran relation nu i efterhand så är det liksom försent. Hon har liksom sårat mig och förlorat min respekt för länge sen. När hon började försöka gav jag henne ett antal chanser som hon sedan sumpade utan att veta om det. Det är synd. Då jag saknar att ha en/min mamma!

bad neighbours

Mattias och jag var på bio igår. På den här filmen, den var väldigt rolig faktiskt. Det hjälper lite med att Zac Efron går mycket utan tröja. Så snygg så jag dör. Jag rekomenderar er verkligen att kolla på den här filmen antingen på bio eller när den kommer ut på nätet. Den får 7/10 stars

My days

4 bilder sen i veckan. Denna veckan har gått så fort. Har bockat av två prov, en körlektion, en konferans, lyssnat på redovisng om utomlandspraktiken och imorgon är sista dagen för serverings praktiken, äntligen.

Igår kom jag hem, åt och packade, övningskörde och var på Biltema med pappa och sedan åkte jag till Mattias. Mattias och jag hade det tufft igår. Men allt är bra nu och vill inget annat än att vara i hans famn just nu. Idag vaknade jag hos Mattias vid halv 10, gjorde mig i ordning och tog bussen mot körskolan och körde en lektion. Skulle sedan äta min lunch på Mcdonalds och mötte Pernilla, Lina och Ebba. Så fick sällskap och sedan gick vi mot skolan då vi började vid 13.00. Vi pratade lite och sen kom 3:orna och redovisade sina utomlandspraktiker och sedan hade några i vår klass en konferans. När jag kom hem var jag skit trött så har bara kollat Csi Miami avsnitt och gått till Ica med natha och suttit och pratat vid en lekpark. Nu ska jag kolla klart avsnittet av Csi Miami och sedan sova så jag orkar med sista dagen av praktiken. GODNATT

20 maj

Hejsan på er denna tisdag, skolan idag gick helt okej. Var lite roligare idag än vanliga tisdagar då vår söta lilla Pernilla fyller 18 år idag. Så hon har fått lite paket och sådär. Himla go tjej! Sedan jag kommit hem har jag pluggat lite, kollat 4 avsnitt av Csi Miami, varit och fixat en grej, ätit och njutit av solen. Nu är pappa hemkommen från handladet vilket ledde till mina rakbland är inköpta så nu ska jag in i duschen och äntligen få raka mina ben och få känna mig fräsh igen. Låter som jag inte raket benen på ett år fast det är snarare 2 veckor. I alla fall så ska jag kolla igenom till mina prov imorgon och sedan om jag orkar kolla något Csi avsnitt till. Skönt med inställd första lektion imorgon med. KRAM