Linda Kjellberg

Om mitt ungdomliga jag

Nu är det så här att jag har fått en liten bloggidé och det är tack vore Ida och Sofie och Svt serien Ångestbilen. Den här serien så hämtar de upp en känd person och pratar om deras 15 åriga jag. Alltså hur de va som person när de va 15 år osv. Något som jag tänkte på var en jätte bra idé för mig att göra, för när jag tänker tillbaka på mitt 15 åriga jag, så finns det så mycket folk inte vet, mycket jag själv inte visste då. Så jag tänkte faktiskt berätta lite om mina tonårs år. Från att jag var 13 - 19 och vad som har förändrats och jag tror det är lärorikt för er yngre där ute, och någon kanske känner igen sig och sen får ni veta saker om mig.

Kolla på Ångestbilen på Svtplay.se. Eller så har ni länken HÄR! De är så himla bra!

Jag är en väldigt social och sprallig tjej och har varit sen jag lärde mig att gå och prata. Mina föräldrar trodde jag hade Adhd och liknande när jag var liten som jag fick gå på en massa utredningar för. Men de hade fel, jag vara bara en väldigt sprallig och social tjej helt enkelt, och är en idag.

Jag har alltid haft problem i hemmet i hela mitt liv. Så i hemmet kände jag mig aldrig trygg. Vilket gjorde att redan som barn behövde jag få bekräftelse av mina kompisar, ja alla på dagis/skolan och jag märkte att det här med att vara jätte social och öppen och att man säger vad man tycker och tänker, det gav mig bekräftelse. Folk ville vara vän med mig, Jag har alltid varit "populär" inom mina skolår. Kanske inte över hela skolan, inte vad jag såg mig som iaf. Men var alltid en av de populäraste i alla mina klasser som jag gått i. Alltid haft mycket kompisar, alltid fått mycket uppmärksamhet från killar i skolan. Sånt gillade jag, det var det jag behövde. För jag har aldrig känt att jag fått det i hemmet riktigt, så var bara glad när folk såg mig, särskilt killar. 

 

Så om vi börjar med 13 - 14 åriga Linda. Då bodde jag i Mjölby och vi hade precis börjat i en ny skola, precis börjat högstadiet och då var man helt plötsligt cool. Jag hamnade i ett tjejgäng som jag trivdes jätte bra med, de var verkligen den personen jag ville vara men som jag egentligen inte va i början. Jag blev som de sen. De var ju coola, de rökte, de söp och festade varje helg och umgicks med äldre killar. De här ville jag bli en del av, vilket jag också blev. Jag älskade de!

Det är idag jag inser att det är den här tiden som har format mig till den jag är idag. Och det vill jag bara tacka för, jag är glad att jag gjorde allt man inte fick och umgicks med sådana personer som fick mig att göra detta med min egen vilja såklart. För de har gjort mig så galen och öppen som jag är idag, och de är två egenskaper jag faktiskt älskar med mig själv, så för mig ser jag det inte alls negativt att jag började festa osv i så ung ålder. Av en anledning som vi inte ska ta tag i nu flyttade jag ner till Växjö igen vid 14 års ålder.

Började ny skola, trivdes jätte bra med mina vänner där. Men de var ju inte alls som de i Mjölby, de var inte alls som jag ville vara. De var lugna och rökte inte, gick inte på fester osv. Här hade jag ett och ett halvt år jag levde i tristess, jag gjorde knappt ingenting på helgerna. Jag hade inga kompisar som "va som jag" eller "ville vara som jag". Däremot när jag berättade om saker från Mjölby till folk så blev folk väldigt nyfikna, och tyckte jag var cool. Då märkte jag att här kan jag ändå få min bekräftelse som jag vill ha. Så jag började ljuga om en massa saker för att folk skulle tycka jag var cool. Minns att jag ljög om hur många jag hade legat med till alla killar bland annat. Hade endast legat med en person när jag var 14 och ett halvt år. Vilket var min första kärlek, min första pojkvän. Men de var ju så coolt att ha legat med 3-6 stycken då för alla killar jag pratade med hade gjort de. Så jag sa ju att jag hade det också till killarna framförallt. Har alltid och haft ett bra självförtroende varit rätt självsäker i mig själv och älskat att gå i skolan för jag fått så mycket uppmärksamhet av både kompisar och killar. En dag i mitten av sista terminen i 8an så försvann det. Dagen då jag blev våldtagen/försök till en våldtäkt av en kille på skolan under skoltid. Där försvann mitt självförtroende, min självkänsla, min trygghet till skolan. 

Mitt 15 åriga jag kommer vi till nu, jag kunde inte gå kvar i den andra skolan som jag gick i tidigare för det som hade hänt. Så jag började ny skola. Det var ju självklart jätte kul, då fick man ju extra mycket uppmärksamhet. Fick jätte många kompisar, blev den "populära" i klassen och fick jätte mycket uppmärksamhet av alla killar i klassen. Därav blev jag trygg i skolan igen, jag började älska att gå till skolan, och jag älskade hur jag såg att de "populäraste" tjejerna i hela skolan hatade mig. Svartsjuka fattade jag att det va, förmodligen för jag fick uppmärksamhet av både tjejer och killar som de ville ha mer uppmärksamhet av. Sådant märkte jag väl, och det gillade jag. Jag älskade de. Jag njöt så mycket! Jag var inte riktigt tillbaka till den galna festtjejen jag faktiskt är och har alltid varit sen jag var 13 år. Då festade jag bara någon gång då och då. Men det räckte för mig, sen gjorde man mycket annat som jag aldrig gjorde förr. 

Nu börjar mitt 16 åriga jag. Det var under sommarlovet mellan 9an och 1an på gymnasiet jag ballade ur. De var då jag började festa i princip 3-2 dagar i veckan minst. Jag låg med jätte många killar. Jag behövde få bekräftelse och jag kände mig så äcklig och som om jag inte dög till något annat än sex efter det som hade hänt mig ett år innan. Jag mådde riktigt dåligt  helt enkelt och gjorde de som fick mig att må bättre för stunden. Jag började också gymnasiet och skolkade jätte mycket i början. Det var för jag inte trivdes, skolan jag hade börjat på var inget för mig. Efter en månad som kändes som ett år så fick lyckades jag börja på den skolan jag ville, men fick då byta linje totalt. Vilket jag var väldigt skeptiskt till då men jag ville bara bort från den skolan jag gick på så jag gjorde det. Det visade sig att denna linjen passade mig ändå ganska bra och jag var glad att jag tog det valet att jag bytte skola. I Början av andra Terminen i 1an, är då jag börjar träffa Mattias. Då alla rykten gick om mig för jag hade legat med så många och för jag var så öppen med att prata om just ämnet sex på min dåvarande blogg. De var väldigt mycket delade åsikter om det där. Men det var också ett sett att få bekräftelse för mig, jag skrev om sex, jag skrev ut rubriker som inte hade något alls med texterna på bloggen att göra. Jag ville bara att folk skulle ge mig uppmärksamhet, och i slutet så brydde jag mig verkligen inte om, om det var dålig eller bra uppmärksamhet jag fick, snackade folk illa om mig eller skrev något olämpligt till mig blev jag glad, jag hade fått folk att reagera. Jag hade fått folk att veta vem jag var, fått folks uppmärksamhet. Men när jag träffade Mattias så förändrades allt. Jag blev så kär, jag slutade bry mig om bloggen, jag slutade ligga eftersom jag blev tillsammans med Mattias. Jag blev lugnare och festade inte lika ofta, och när jag festade var det ofta med mattias.

Mitt 17 åriga och 18 åriga jag, är samma som jag var i slutet av mitt 16 åriga jag. Jag var med Mattias och hade det jätte bra och mådde bättre än någonsin.

Mitt 19 åriga jag, jag och Mattias gjorde slut året jag skulle fylla 19. 3 månader innan. Cirka en månad efter vårat avslut börjar jag må dåligt igen. Från Påsklovet till studenten sista året i gymnasiet, vilket är cirka 6-7 veckor så hade jag 60% frånvaro. Vilket är sjukt mycket. Jag mådde grymt dåligt och skolkade helt enkelt. Jag gjorde de jag skulle och tappade inte mina betyg, men jag gjorde dom hemma från sängen ist. Jag vet att jag har Depression, jag har alla symtom för det. Men jag gör inget åt det, jag vet inte hur man gör helt enkelt. Vet inte om jag vill det heller. Det blir bara värre och värre, och med jobb så funkar det inte. Så till slut måste jag helt enkelt börja med en utredning och få det svart på vitt att det är depression jag har. I Början av året på 2016 för jag äntligen på papper att jag är deprimerad och har sömnproblem. Får mediciner från de som jag börjar äta. I cirka Mars så får jag min första panikångest. Jag har ju haft grova ångest innan, men aldrig panikångest. Något jag aldrig trodde jag led av, men efter en incident i somras fick jag reda på att jag lider av det också,

Mitt 20 åriga jag, där jag är idag. Jag vet vem jag är just nu, och jag älskar mig själv som person. Jag är en störthärlig tjej. Men som kan ibland verkas som dryg eller elak, Särskilt när man inte känner mig. Jag skyddar bara mig själv, tänker inte låta mig bli sårad igen som jag blivit av så många människor. Jag tar inte in vilka människor som helst i mitt liv, jag dömer ingen för det är det värsta man kan göra, jag ger alla en ärlig chans att visa hur dom är som person. Jag har lärt mig så mycket och blivit så otroligt stark. För det vet jag att jag är, jag är otroligt stark! Att jag fortfarande lever efter alla gånger jag velat eller försökt dö. Jag har fortfarande grymt dåligt självförtroende, självkänsla, skadebeteende, bekräftelsebehov. De kommer inte gå över på en natt, det är något jag helt enkelt måste jobba mig bort. Jag har så mycket att jobba på innan jag är mitt riktiga jag, men jag är på väg. Snart kommer jag!

Första Advent ★

Benjamins Dop

Hej på er, har ni en bra helg? Igår var det lördag och vaknade upp hos killen jag sov hos igår, åkte hem och la mig i två timmar till då jag egentligen var sjuk. Feber..Sedan tog jag tag i karagen och gick upp och sminkade mig. Sen kom Anna hit och vi slog in våra dippresenter och sen gick vi till Willys och köpte en blomma och kort till henne som vi sedan skrev när vi kom hem till mig. Sen Bytte vi om ch lockade håren innan vi begav oss mot Teleborgs Kyrka där Benjamins dop väntade. Efter själva doået så gick vi in för lite mat, smörgårdstårta eller korv med bröd var det som erbjöds. Sedan åt vi tårta, två fina tårtor som var likadana fast i den ena var det päronfynning i och den andra blåbär. Riktigt fin tårta och även riktigt god, och jag är inte så glad i tårtor. Sedan var det även doppresentsöppning. Hon fick riktigt fina saker verkligen, och jag fick inspiration för kommande dop. Som dröjer, men det blir nog iaf ett dop att gå på nästa år! ;-) Vill iaf tacka Sandra och hennes familj för ett mycket fint och planerat dop, och tack så mycket för jag fick ta del av denna magsiska dag. Ni är så bra! 

När jag kom hem satt jag och chillade framför datorn en stund, hade en jäkla huvudvärk. Efter en stund blev jag så utråkad och ville göra nåt men orkade inte göra något speciellt. Men mötte upp Emmy efter hon hade jobbat på Ica och sen gick vi in och köpte en massa gott och sen gick vi vidare till henne. Där hade vi bara en myskväll, tv-tittande, kortspel, massa prat, en promenad osv. Riktigt mysigt! Gick hem runt 02. Somnade dock runt 04.

Måndag - Fredag

Hej på er, allt bra med er? I måndags och igår var jag ledig på jobbet så i måndags storstädade jag lägenheten verkligen och lagade även mat till mig och pappa. Sedan tog jag det bara lugnt på kvällen. I tisdags var jag också ledig och jag sov i princip hela dagen. Gick till Willys med Emmy under kvällen. Sen var det läggdax i tid för att sedan bege mig mot tidig jobb i onsdags, 07 - 15 stod på shemat. Gjorde sedan lite ärenden på vägen hem, som att hämta ut böckerna på bilden längst upp. Detta är julklappar jag köpte till mig själv från pappa. Så pappa bara swishade mig pengar, as smidigt! Dock kan jag ju inte börja läsa de förens efter jul. Sedan duschade jag och åt innan jag gick över till Emmy där vi hade en chillkväll med prat, tv-tittande, kortspel och sedan köpte vi även Max.

Sov länge under tosdagen och sen var det bara upp, äta, duscha och fixa sig och sen bege sig mot kvällsjobb, 15 - 21. Sen ägnade jag mig till lite Youtube innan det var dax att sova för tidigt bege mig mot fredagens jobbpass,  07 - 15.15. Sen mötte jag upp Anna i stan och vi gick lite på Black Friday rean. Perfekt när lönen kom. Jag köpte lite smått som ny hårfärg, 3 par trosor, doppresent, gotte till kvällen, en till julklapp till mig själv från pappa. Haha. Sen satte vi oss på Mcdonalds och åt. Sen åkte jag hem för att fixa om mig innan jag åkte till felicia en timme senare. Där var det jag, Felicia, Natha, Jessica och Thilda och hade lite vin och ost kväll. Var lite allt möjligt som ni ser på bilden nedan. Runt 21 skulle de vidare och bowla och jag gick då vidare till en kille där vi kollade på Svensson Svensson och bara pratade och umgicks innan vi gick och la oss. Var mysigt! Behövde de lite tror jag, lite mys helt enkelt.

Blogg Tag

1. Hur länge har du bloggat? Sedan jag var 13 år och har haft bloggar på alla möjliga portaler. Men de seriösa och de bloggar de gått bra för och där jag stannat länge är Nattstad/Naow och sen här på Forme.se.

2. Varför började du blogga? Hade kompisar som bloggade och tyckte det verkade spännande och kul. Så testade och fastnade. Fortsatte sen mera för att det bara var allmänt skönt att skriva av sig vare sig det är vad man har gjort under dagen, om hur man mår, eller om något allmänt.


Förutom denna bloggen, så finns dessa två andra bloggar kvar som är mina. Den längst upp är så gammal och kommer tyvärr inte ihåg
mitt lösenord och den e-postadressen som jag hade då är min gamla som blev hackad så kan tyvärr inte få mitt lösenord till den bloggen,
hade velat ta bort den. Sen har vi min förra jag hade innan denna bloggen. Den vill jag ha kvar för det gick så bra för den och för jag har så
många inlägg på den som jag vill kunna kolla tillbaks på och relatera till och kolla vad jag inte ska göra, plus där har vi gamla "blogg-mig" liksom.  

3. Vem/vilka är dina favorit bloggare? Har inte ändrats direkt sen jag gjorde min "Mina Favoriter". Då var det Kisse, Kenza och Aina. Följer inte så jätte många bloggare. Kanske 10-15 stycken bara. Är inte så många med tanke på att man själv är bloggare, haha. 

4. Vad tycker du är roligast att läsa för blogg inlägg? Mycket bilder, helst med lite Kvalité.
Mycket inredning och flytt och liknande tycker jag är väldigt intressant. 

5. Vad tycker du är roligast att skriva om? Jag tycker det är roligast att skriva om saker som händer i mitt liv som inte brukar hända normalt i min vardag. Eller Något om min eller allmänt om psykisk ohälsa, just för att det faktiskt når ut till så många.

6. Vem/vilka får du inspiration av? Får mycket inspiration av olika konton på instagram, även bloggar. Vill så köpa en egen kamera så mina bilder blir så mycket snyggare då blir även bloggen roligare att läsa igenom. Lånar min systers då&då dock.

7. Tycker du det är roligt att fixa nya designer på din blogg? Nej det kan jag inte påstå, för det första blir jag aldrig bra på bilder med systemkamera vilket jag helst vill ha på en design, så där av är det ingen bild på mig i headern. Jag har väldigt svårt att få det att se bra men ändå cleant ut om ni förstår vad jag menar, vill att man ska få en lugn/skön känsla när man kikar in på bloggen. Lite harmoniskt så!

8. Hur länge tror du att du kommer fortsätta blogga? Tror nog alltid jag kommer blogga, men man vet aldrig. Kommer ju bli svårare när man skaffar familj osv. Men som det ser ut nu så kan jag inte se mig själv utan en blogg. Jag behöver skriva av mig. Det gör mig lugn i kroppen!

9. Vilken kamera använder du för att fota dina bilder till bloggen? Använder mest min mobil bara, men lånar ibland min systers systemkamera.

10. Vilket är ditt favoritställe att fota bilder till bloggen på? Vid ett snyggt bord/golv. Ute/vid ett fönster för bra dagsljus.

 

Här ni en bild på ett fint bord, en bild ute och en bild i fint ljus vid fönstret.

11. Hur kom du på ditt bloggnamn? Mitt förnamn är Linda och mitt efternamn är Kjellberg så där av blev det Lindakjellberg.forme.se. Även min tidigare blogg på Nattstad/Naow heter jag exakt samma namn på.

12. Om du fick välja en bloggare att ha en blogg tillsammans med, vem skulle det vara? Hannalicious tror jag. Hon lägger upp så fina bilder och reser väldigt mycket. Hade jag haft en blogg ihop med henne hade förmodligen jag hängt med på de mesta resorna också. Vilket också leder till finare bilder till bloggen och då blir bloggen roligare att läsa.

13. Hur många bilder tar du per dag? Det är väldigt olika beroende på vad det är jag fotar och vad jag gör under dagarna. Men om jag ska fota något till bloggen så tar jag mellan 10 - 100 bilder som sagt beroende på vad det är jag fotar. Raderar självklart de jag inte använder sedan.

14. Lyssnar du på musik när du skriver ett blogginlägg? Det kan hända. Oftast inte dock, då jag både läser högt i huvudet och högt för mig själv vad jag skriver och då behöver jag lite tysthet för att riktigt koncentrera mig på vad jag faktiskt skriver. Men skulle jag lyssna på musik när jag bloggar så är de bland annat dessa tre låtar nedan som brukar spelas högt i högtalarn. 

Bilder ni inte sett #två

Hej på er, nu tänkte jag köra på en "bilder ni inte sett, nummer 2". Denna gången med bara bilder på mig och min gamla bästavän och nuvarande vän Emma.
Hittade dessa bilder på en riktigt gamal blogg jag fortfarande har kvar haha. (Kommer inte ihåg mitt lösenord, så kommer tyvärr inte in på den.) Enjoy!

 Här har vi sex stycken bilder från samma dag. Vi var 12 år. Jag bodde i Mjölby på denna tiden så åkte antingen ner till Mamma en helg och umgicks med Emma eller åkte jag ner en hel helg till bara henne. Här var vi och fotade en massa. Visa bilder tog även hennes bror minns jag. Fett söta och små ändå!

Här har vi två andra bilder på oss från någon helg jag var en hel helg hos Emma. Här var vi ett år äldre, alltså 13. Fjortisar? Svar ja. Älskar att jag har typ tusen bilder från dagen vi fotade till höger. Vi hade exakt samma kläder, lika blonda. Vi såg ut som tvilingar, bara det att hon var lång och jag var kort. 
Inser ni hur jävla smal jag var där med (!?) Så här smal var jag innan jag började med p-piller men hade inga bröst då heller. Så något bra gjorde p-pillerna allt.

Life Update & Förklaring till pausen..

Pic 1 / En selfie. Pic 2 / Jag, Anna, Emmy, Malin (min syster) och hennes kompis Lynn shotade. Pic 3 / Bild på mig, Ellen, Felicia och Amela. Natha är egentligen också med i bilden, men de gick inte och få med henne i bilden av någon konstig anledning (!?)  Pic 4 / En fredag med mat och en drink på Stars and Stripes till bästa Lakers med pappa och Åsa. Pic 5 / Boken och armbandet som jag köpt hem som stödjer psykisk ohälsa. Pic 6 / En bild från gårdagens drinkar.

Hejsan på er, först och främst måste jag säga förlåt för min paus här på bloggen. Har ju faktiskt varit borta i två till två och en halv vecka nu. Varför det har blivit så är först och främst för jag hade en dålig vecka. Inte denna veckan utan förra, så mådde piss hela veckan och gjorde inget annat än att sova. Gjorde inte jätte mycket på helgen heller förutom att gå ut och äta och kolla hockey med pappa och Åsa på fredagen. På lördagen umgicks jag med Manda, Amela och Adrian och bara pratade och tog en drink på Sports. Slutade med en tripp till Macdonalds innan Manda skjusade hem oss. 

Sen började denna veckan och jag har haft en rätt bra vecka psykiskt mående vis. Började min måndag med att umgås med Manda och Emmy, bara mös med gott och slutade även där med en tripp till Mcdonalds, sen sov jag även hos Emmy. Sen har jag jobbat dunder mycket, hela tisdag, hela onsdag och hela torsdag. Har börjat jobba nätter nu också. Så varijerar mellan dagpass och nattpas på mitt jobb. I Fredags var jag ledig och kunde äntligen sova ut, har sovit extremt lite denna veckan nämligen. I Fredags festade jag med Anna, Emmy, min syster och hennes kompis och sen kom det lite annat folk som gick och kom. Var en helt okej fest, men jag föredrar att festa utan min syster ändå. Haha! Sov även hos Emmy, sen stack jag hem runt 11.00 och vilade en stund innan jag fixade iordning mig för sedan åkte vi till mamma och firade henne lite med släkten där då hon fyllde år i onsdags. Var mysigt, sen var det bara hem och byta om och bättra på sminket innan jag tog bussen ner till stan och mötte upp Ellen, Natha. Amela och Felicia. Vi stack till Stars And Stripes kollade på hockeyn och tog en drink var och lite snacks. Sedan stack vi till hemmakväll och köpte lite gott innan vi gick hem till Felicia där vi bara pratade och umgicks. Denna kväll var lite som ett avsked för Amela som åker iväg nu på måndag igen i några månader tillsammans med sin pojkvän till Spanien. Gör lite ont i hjärtat varje gång hon åker, men är glad för hennes skull och inte alls avundsjuk på att hon slipper Sveriges väder..Men jag kommer sakna henne så!

I alla fall varför jag inte bloggat denna vecka då är pga ett, jag har inte riktigt haft tiden till det, två jag har verkligen inte haft några bilder och lägga upp, och hur kul är det med inlägg utan bilder? Inte kul, och tre jag har helt enkelt inte haft lust att blogga denna veckan heller. Men nu ska jag försöka vara tillbaka, jag hoppas jag är det. För när jag suttit och kollat igenom bloggen idag har jag saknat den och skrivandet. Så ja, jag är tillbaka!