Linda Kjellberg

Kategori: Om mig

10 nya sanningar om mig.

1. Jag hatar att laga mat, de är det värsta jag vet. Därmed älskar jag killar som kan och gillar att laga mat.
2. Borstätt från mina fobier spindlar och höjder så har jag en grym fobi. En fobi av att jag ska dö av en hajattack. Jag är verkligen livrädd för hajar.
3. Jag har extrema nackproblem och fotproblem.
4. Jag älskar Instagram, helt besatt av de och uppdaterar där så ofta jag bara kan.
5. Jag har 75 DD i bh storlek just nu. Min normala storlek är C/D.
6. Jag kan inte gå ut på krogen utan klackar, får panik. Är så kort så måste ha klackar. Trött på armbågar i ansiktet och allt puttandes. Åtminstone blir man 10 cm längre då. Även fast jag fortfarande är kort som 163 cm. Men de funkar iaf haha.
7. Jag är mer en silver tjej än en guld tjej.
8. Jag älskar att gosa. Morgongos, dagsgos, kvällsgos. Men när jag väl ska sova så vill jag ha mitt space. Då får killarna ligga på sin sida och jag på min.
9. Jag har en sexfantasi, ha trekant med en tjej och kille. 
10. Om jag äter chips äter jag alltid lantchips med gräddfilsmak. Men jag äter dom inte som man ska göra. Äter några chips och när jag tröttnat så suger jag bara på alla andra. Alltså suger av kryddan så jag bara får smaken av chipsen och sen slänger jag de. 

Uppdatering om min psykiska ohälsa

Ni som läser min blogg vet ju att jag är diagnoserad med djup depression (Eller grad 3, eller Dystymi som det också heter) och jag har inte skrivit om det alls på min blogg på ett bra tag så tänkte ge er en uppdatering om detta. Varför jag inte skrivit om det på senaste tiden är för inget speciellt har hänt och jag har känt mig väldigt tom på känslor. Så har inte haft något att skriva om så att säga, och så är det fortfarande.

Har även slutat blogga på ångestskolan (Där jag endast skrev två inlägg) för just detta. Jag känner mig tom och har inga ord och hittar inga sätt att uttrycka mig och då blir det inga inlägg heller. Så jag får komma tillbaka och blogga där när jag väl kan börja formulera mina känslor och mina diagnoser mer. 

Ni vet kanske också (vet att jag nämt det innan) att jag alltid skrivit om både jätte bra och dåliga saker på min blogg men som jag aldrig publicerat. Utan sparat dom i utkast för att det bara är så skönt att skriva av sig. De var nåt jag gjorde minst 1 gång i veckan och har jätte många sådana i utkast. Men det är något jag slutat med då jag är tom på känslor och lyckas inte formulera ner de jag känner. (Dock har jag lovat er minst 1 inlägg av de jag skrivit som ska komma ut) och de ska komma ut på nyår. För det var på nyår 2016/2017 jag skrev det och jag vill att ni ska få mina känslor jag hade då, och så ska vi jämföra dom med hur jag känner i år och vad som är skillnaden.

Nu när vi rätt ut det, så kan vi återgå till själva diagnoserna och hur det går för mig. Jag har slutat äta alla mina tabletter då de gör min kropp så illa. Uppviktgång, dålig hy osvosvosv. Har gjort det i flera månader nu och det verkar gå bra och min kropp mår bättre. Har fortfarande grymma jävla sömnproblem och tar sömnmedel minst 4 av 7 dagar i veckan. Och ibland hjälps inte ens de. Jag går ständigt till min psykolog. Cirka varannan vecka. Vet inte om det funkar eller inte om jag ska vara ärlig. Men ska fortsätta gå till mitt friskvårdsbidrag går ut i februari och sen får vi se hur det blir med det.

De som blivit bättre med depressionen är att jag kan se de roliga i vissa saker. Innan kunde jag göra roliga saker men som jag inte alls tyckte va kul längre. Nu ser jag inte att jag måste hänga med min kompisar bara för att ha dom kvar. Nu ser ju det roliga i att hänga med dom. Jag känner att jag är mer delaktig i saker. Jag känner mig inte alls lika ensam. Innan kanske jag kände mig ensam cirka 3 av 4 veckor i månaden. Nu är de kanske 1-2 veckor jag känner mig ensam i månaden. Jag hade ständiga självmordstankar och självmordsförsök och under detta året har jag inte försökt ta livet av mig alls många gånger, utan mest skadat mig själv och de är mer rop på hjälp än att faktiskt vilja dö. Sedan har mina tankar inte varit där lika ofta. Självklart är dom där varje dag. De är dom alltid. Men jag tänker om när dom kommer. Istället för skada mig själv som jag gjorde innan, så vänder jag det. Får det till att "varför ska jag dö när jag har så många fina människor i mitt liv?" "Varför skulle jag inte vilja skaffa barn och se dom växa upp?" osv. Då får jag tillbaks livsgnistan igen. Framförallt, har jag lärt mig de senaste månaderna, de senaste året om hur jag ska hantera saker och ting. Det som egentligen är de värsta med depressionen är sömnproblemen och orken till att göra saker. Nämnde tidigare att jag fått tillbaka gnistan till att vilja göra saker, men att orka dom är värre. Blir mer än ofta att jag bara sover bort dagarna. De är jobbigt att ta sig till jobbet, det är jobbigt att träna, de är jobbigt att ta tag i körkortet, de är jobbigt att gå på dejter, de är jobbigt att städa, de är jobbigt att tvätta, de är jobbigt att träffa kompisarna, och de är jobbigt att bara ta en dusch. Ja de kämpar jag med ständigt varje dag, än. Att endast ta mig upp ur sängen och ta tag i den nya dagen. De är min största utmaning.

Sen har vi panikångesten. Vanlig ångest har jag varje dag. Något som en frisk person har endast när den ska göra något jobbigt, nervöst. Eller liksom den klassiska söndagsångesten. Men jag, jag lever med den ångesten varje dag. Ångest över att jag sover bort hela dagen, över saker jag inte får gjorda osvosvosv. Men själva panikattackerna händer ytterst sällan. Sen i juni har jag endast haft 10 panikattacks dagar. Och kanske 30 vanliga panikattacker, nyktert. Innan kanske de var 30 enkla i veckan och 10 dagar i månaden. Fattar ni skillnaden!? I Onyktert skede är det dock annorlunda. Då kommer panikattacker när jag blir för full eller när något påminner mig om våldtäkten förra året. Som att bli ensam på krogen eller efter krogen. Något jag lärt mig, är att ifall detta händer så har jag en back up plan. En plan för att möta någon, eller ta mig där ifrån och att ständigt ha någon som kan komma och hämta mig. Pappa är alltid hemma när jag dricker alkohol nu mera, vilken är en jätte trygghet. De funkar för nu, men kommer inte funka för alltid. Förstår jag också! Tar fortfarande tabletter för detta vid behov. Alltså när jag får en panikattack i ENDAST NYKTERT tillstånd. Då man absolut inte ska ta de i samband med alkohol eller droger.

Allt detta har fått mig väldigt tom. Och oftast mår jag varken dåligt eller bra. Jag mår okej, Men vet ni vad? De är så mycket bättre än att må dåligt. Okej är bra. Okej är MITT bra! Är glad över hur långt jag kommit sen våldtäkten och allt hände, är så himla stolt över mig själv och jag måste våga säga det till mig själv oftare. Jag är så stolt över dig Linda! Kanske att de här med psykologen hjälper trots allt. För skillnaden på nu och för ett år sen är så stor och kanske en dag har jag chans att bli frisk, eller åtminstone må bra och har allt hanterbart.

Inte lika värd.

För att läsa mitt inlägg inte lika värd, tryck Här!
F
ör er som missat de så bloggar jag också för Ångestskolan. (Följ på FB om ni inte gör de.)
Så där kommer de mesta av mina inlägg inom psykisk ohälsa ut, länkar dock alltid inläggen på här också.

Svar på Frågestunden #3

1. Vilken linje gick du på gymnasiet? - Jag gick Hotell och Turism på Kungsmadskolan i Växjö. 

2. Om du fick tatuera och pierca dig gratis hur mycket du velat. Vad hade du gjort och var på kroppen? - Som det ser ut nu så skulle jag bara göra industrial piercing om jag skulle göra någon piercing, annars har jag de jag vill ha. Fyra hål i ena örat, två i andra. Tungpericing, nyligen gjort nipple piercing och sen hade jag velat ha kvar min i navlen. (Har alltså haft navelpiercing innan.) Men min hud tål inte det och stöter bort nevelpiercingen. Tatueringar har jag för tillfället två stycken i tankarna, men får nya hela tiden, så det skulle nog och kommer nog att fyllas på. Men två har jag tänkt göra till hösten och det är en text på två rader som ska gå runt hela högra låret. Vad för text kommer jag inte säga, och sen ska jag göra en mandala lejon som början på min Sleeve på högerarmen hade jag tänkt. Har också en tatuering jag vill göra nästa gång jag är utomlands. Vad tänker jag inte säga. :-)

3. Vad har du för planer för sommaren? Ska du jobba eller vara ledig? Någon utomlandsresa planerad? - Jag ska jobba från vecka 25 - 33. Skulle nog vara ledig hela vecka 26 enligt min chef, men inte fått mitt schema än så får väl se när de kommer. Det enda jag har planerat är Summerburst Göteborg nu i början av Juni, sen lär de bli små trips till andra städer i sommar. Liseberg en dag har jag som tradition, så det kommer nog hända. Sen är väl meningen att lite av pengarna jag tjänar in i sommar kommer gå till en liten utomlandsresa i slutet av sommaren/början av hösten.

4. Är du kär eller intresserad av någon just ju? - Nej det är jag inte, har väl några killar jag skriver med som jag lovat en dejt med. Sen får man väl se om man klickar med dom och vill fortsätta ses som dejt, vänner eller inte alls helt enkelt.

5. Hur mår du psykiskt idag? Kommer du någonsin kunna bli av med din panikångest eller får du leva med den resten av livet? - Idag är det dåligt och har varit det i två dagar, men sådana dagar kommer också. Även om de kommer mer sällan nu. Ja jag tror att jag kommer leva med någon slags ångest hela livet. Jag tror inte man kan bli helt frisk och bli av med exakt allt. Men man kan bli bra igen. Lära sig att leva med alla diagnoser och göra dom till så bra som möjligt. Men men ska aldrig säga aldrig, men det är sällan man blir "helt" frisk.

6. Är du bra kompis med Ellen och Natha nu? - Ja men det skulle jag säga.

7. Hur många har du varit ihop med? - Det här är så svår fråga, man antar du menar de seriösa förhållanderna, vilket är 2 långa på cirka två år var. Sen var jag kär i en kille som jag var med i några månader ett tag. Till mig sa han att vi var tillsammans men till andra var vi tydligen inte det. I efterhand var jag mer kär i han än vad han var i mig, därför dejtade/var vi tillsammasn i endast några månder. 

8. Om du skulle gå på ett universitet, vilket program eller kurs hade du velat gå då? - Detta är så svårt, jag vet faktiskt inte. Eftersom jag inte alls velat plugga vidare eller något sånt har jag inte ens koll på vad de finns för program/kusrer att gå. Så kan tyvärr inte svara på den faktiskt.

9. Säg en kille och en tjej du skulle kunna ha trekant med ifrån Ex On The Beach? - Killen skulle vara Oliver, tjejen är lite svårare då jag tycker alla ser grymt bra ut, så får gå lite på personlighet och då skulle de nog vara Julia, Antonija eller Wilma. 

10. Vilken är din drömresa? - Thailand tror jag, har många egentligen. Men är väl de landet jag känner att de måste jag verkligen till. Då alla jag känner som varit där älskar det, det är billigt och coolt att ha varit där på något vis.

BONUSFRÅGA! Har du hånglat med en tjej någon gång? - Ja, ett antal gånger har de hänt. Var dock något år sen nu. Haha!

Tio nya och saftiga sanningar om mig

1. Varje gång pappa inte sover hemma sover jag i hans säng pga ett, den är den skönaste sängen jag någonsin sovit i och två, min säng är trasig. (är ett stort hål i mitten av min säng då fjädrarna är trasiga) så är inte så bekvämt att sova i min egen säng! Varför köper vi inte en ny då kan man undra, jo för i mitt rum går det endast in en 120 säng och det är ingen idé att köpa en ny säng för att så fort jag flyttar till en egen lägenhet kommer jag skaffa 160 säng eller en dubbelsäng.

2. Innan sommaren 2016 hatade jag vin. Nu älskar jag det! Ska det drickas alkohol så vill jag alltid ha vin. Kan komma dagar då jag bara, åh fan vad gott det hade varit med vin. Sån känsla får jag aldrig av någon alkohol annars. Kanske en varm sommardag så kan jag bli sugen på en kall cider, men annars är det vin som gäller och då är det rosévin eller vitt vin jag dricker, inte blivit tillräckligt gammal för att börja gilla rödvin än. Men det kommer väl, hehe.

3. Något som vi alla vet är att jag bloggar mest för att jag behöver skriva av mig om saker, det här är som min dagbok. Här skriver jag om vad jag hittar på om dagarna, mina känslor osv. Men något ni inte vet är att jag minst en gång i veckan skriver ett inlägg detlajerat exakt om vad som händer i mitt liv och vad jag känner kring olika saker och situvationer. Något jag aldrig publicerar då det är för privat, nämner personer och saker ingen annan än jag själv vet om. Åren innan har jag alltid raderat dom efter ett tag. Men sen nyåret i år, har jag sparat alla och de ligger under utkast. Vågar jag någon gång, så är meningen att de ska få komma upp så ni kan läsa de. Inte alla, men någon/några. Är de något ni skulle vilja?

4. Så fort jag mår lite bättre och kan jobba mer så jag får en stadig ekonomi så kommer jag flytta ifrån Växjö och folket här. Jag vill och behöver flytta till en ny och större stad och träffa nya vänner och börja om på en ny kula. Vill glömma så mycket som möjlig från växjö. Har ett fåtal människor jag vill ha kvar i livet från Växjö, resten skulle kunna gå och dränka sig och jag skiter i vilket. 

5. Jag är beroende av fem saker. 1. Subway. Äter nog det cirka 3 gånger i veckan. 2. Cigg. Behöver jag säga mer? 3. Läppsyl, annars blir mina läppar torra hela tiden. 4. Nässpray. Behöver inte ta det så ofta, men är det så att jag inte har det med mig överallt så behöver jag verkligen ha det. Så har med mig det vart jag än ska. 5. Redbull, började med att de va gott, fortsatte med att de höll mig pigg. Nu kan jag inte sluta. På gott och ont.

6. Jag har varit gravid och fått missfall i 5te veckan under tiden jag hade p-stav. (Så lita inte alltid på bara ett preventilmedel, använd även kondom.)

7. Mitt drömyrke är att kunna jobba och leva på bloggen egentligen. Jag älskar att blogga och när jag mår som jag gör så skulle de vara perfekt att kunna jobba från exakt vart jag är så länge jag har internet. Att jobba hemifrån ofixad i min säng skulle vara drömmen. Det är en jävligt svår dröm att uppnå, säskilt nu med när bloggyrket börjar försvinna lite då Youtube tar över allt just nu. Vi får hoppas att bloggarna kommer tillbaka! Jag älskar fortfarande bloggar och blogglivet. 

8. Jag hatar att prata i telefon. Har telefonfobi verkligen. Hatar att ringa viktiga samtal eller invänta sådana. Hatar när kompisar och killar vill prata i telefon. (Vissa tillfällen med killar kan gå bra.) Men annars spyr jag på det, den enda jag tycker om att ringa till är pappa för att de går så mycket snabbare. Resten måste skriva sms eller på messanger annars finns det stor risk att jag inte kommer svara.

9. Jag från och med förra helgen då det hände saker kommer inte dricka mig full förens det är Valborg, alltså på två hela månader så ska jag hålla mig nykter. Det kan hända att jag tar någon drink eller cider ute på någon bar eller till någon middag. Men kommer inte vara full på två månader. Det behöver jag!

10. Jag har inte haft sex på riktigt jävla länge pga anledningar som jag inte tänker nämna här. Så detlajerat behöver vi inte bli. Men de sjuka är att jag drömmer om typ sex hela tiden. Typ varje natt drömmer jag inte bara en, utan flera sexdrömmar. Ibland vaknar man upp och är helt till sig, haha. Fett jobbigt!

Saker jag vill ändra på mig själv..

OBS! Alla bilderna är tagna från Google. Alla bilder utom den översta är på Annica Englund. Så de kommer förmodligen från hennes blogg!
Nog med att man ska vara nöjd med hur man ser ut, vilket men också ska tycker jag. Men att göra ingrepp på saker man hatar på sin kropp tycker jag är helt okej. Får någon kroppsdel dig att må dåligt, gör något åt det om du vill. Jag har en del saker jag vill ändra på och förhoppningsvis kommer att göra i framtiden när jag har lite mer pengar. Vare sig man vill eller inte så finns det även en massa andra saker man kan ändra och fixa med. Men de sakerna jag har jag vill ändra på är sådana saker jag kan ändra själv genom träning tillexempel.

Nummer ett är tandblekningar, jag tycker jag har sjukt gula tänder just nu. Plus jag är rökare. Men det är så sjukt dyrt. Men absolut så ska jag se till att fixa det någon dag. Problemet är ju att det är något man måste fortsätta hålla på med om tänderna ska fortsätta vara vita och fina.

Nummer två är fillers i läpparna, jag vill göra läpparna och som det ser ut just nu så lär det bli snart. Jippie! Dock så är det ju samma sak men det här. Är det något jag sedan vill fortsätta med så är detta något som kommer kosta var fjärde till sjätte månad. 

Nummer tre är en näsoperation då jag HATAR min näsa i profil. Fulaste jag sett! Men det kostar en del och är det som jag vill göra som kostar mest så det kommer minst dröja ett par år innan jag kan ha råd med det. Men tror tyvärr detta är något som inte kommer bli av om jag inte bli svinrik kanske, hehe.

Nummer fyra är botox mellan ögonen/över näsan och i pannan. Då jag ärfligt nog fått rynkor i överdelen av ansiktet så är det något jag vill strama till för att det ska se bättre ut. Detta är något som kommer synas mer om några år när smårynkorna faktiskt börjar komma och jag tycker jag redan har för mycket nu.

Sen vet jag att börjar man med skönhetsingrepp så lär det blir som det blir med tatueringar, har man gjort en så kan man inte sluta och vill bara ha fler. Det är ju samma sak här, så kommer väll förmodligen komma till fler punkter på den här listan. Sen är inte detta säkert att det blir av, det enda jag vet är att jag ska göra tandblekning så fort jag har råd och testa göra fillers i läpparna minst en gång för att se om det är något jag trivs med. Alla får tycka va de vill om sådana saker, men det här är vad jag tycker och vad jag vill och det är min kropp så om jag vill lägga pengar på att göra den snyggare så gör jag det, dessutom är de jag räknat upp här väldigt små ingrepp förutom kanske själva näsoperationen.

Mitt tvåtusensextton

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag har spenderat en natt på psykakuten och åkt polisbil. (Bara åkt det förut genom jobb).
Jag har börjat jobba inom vården. Jag har aldrig stått upp för mig och mina psykiska besvär som i år.
Sen har jag säkert jag en massa andra saker jag inte komemr på just nu.
 

Hur har ditt 2016 varit?
Skit. Jag har förlorat många i min omgivning och insett att många av mina kompisar och jag är på olika stadier ooch insett att folk som inte kan ta mig för mig och förstår mig måste prioriteras bort, tyvärr. Jag har blivit diagnoserad med inte bara Depression utan också Panikångest och levt med det och självmordförsök under hela året.


Blev du kär i år?
Nej, det blev jag inte.

 

Vilket datum från 2016 kommer du minnas?
9 Juni (då jag fick mitt nyvarande jobb), 22 Juli då en av mina närmaste vänner födde sin son,
 23-24  Juli (min 20 års fest och släktfirande) Alla de dagarna jag firat mina vänner som blvit 20 under årets gång också såklart!

 

 

Finns det något nytt du lärt dig under 2016?
Att jag tyvärr måste ge upp på persononer som jag egentligen vill ha i min närhet. 
Men som jag inte orkar kriga för ensam längre och att jag inte är så ensam..

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag kommit Emmy så nära som jag har av ren slump också, att lära känna/träffa nya människor. 
Att min pappa har blivit mer förstående och visat att han finns här för mig. Alltid!

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat och rest. Önskar jag hade orkat jobba mer än vad jag gjorde pga att jag vill ha mer pengar och köpa mer saker jag vill ha. 
Resa, blev inget speciellt resande i år. 
Jag har mina tre Speciella resemål om året jag vill se till och få gjort
Vilket är Liseberg, vilket är lite som en tradition för mig. Åker alltid dit en gång på sommaren.
Sen en vecka minst utomlands och sen hitta på något riktigt kul och anourlunda upplevelse.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänka negativt, supit mig för full många gånger.
 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, snacks, cigg och min Redbull helt klart.
 

Har du haft ett förhållande under 2016? 
Nej.
 

Ditt bästa köp? 
Min Make-up spegel.

  

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?

 

 

Har du funnit någon ny speciell vän 2016?
Denna går faktiskt till Emmy, har väl varit vän med henne ett tag innan. Eller mer bekanta skulle jag säga. 
Men började umgås mycket med henne och Anna i sommras och sedan nu under hösten har jag umgåtts så jäkla mycket med henne. Hjälper lite av att hon bara bor över vägen från mig, sen är hon exakt som mig. Behöver mer Crazy bitches som hon i mitt liv.

  

  
Favorit program på tv?
Whalgrens Värld.

 

Vem har du umgåtts mest med?
I början av året helt klart Thilda, Felicia, Natha och Ellen. I slutet av året Anna och Emmy. 

    

 

Tror du att 2017 kommer bli bättre?
Det tror jag absolut och det ska det, det måste det! Då jag haft två skit år på raken.

 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Dagen innan jag fyllde år bråkade jag med Ellen och jag hade födelsedagsfest som blev hur lyckad som helst. 
Dagen efter (på min födelsedag) så städade jag lokalen, fixade i lägenheten och hade sedan släktkalas. 

På kvällen slappade jag framför datorn.

  

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Visat att jag uppskattar mina vänner mycket mer, och samma visa mot mig. 
Sen hade jag gärna blivit kär, den känslan är så mysig om den är besvarad så att säga. 

 

Vad fick dig att må bra?
Att umgås med de vänner som gett mig energi och glädje, pengar och min familj.

 

Vem saknade du?
Amela har jag saknat en stor del av året då hon varit borta nästan hela 2016. 

 

 

Vad har du för planer/nyårslöften för dig själv under 2017?
1. Res mycket mer.
2. Tänka på vad jag stoppar i mig.
3. Börja prata med en psykolog.
5. Ta mina tabletter mer nogrannt.
6. Uppskatta mina vänner mycket mer.
7. Skärpning med jobbet.
8. Skärpning med bloggen.
9. Dricka mer sällan och mindre alkohol.
10. Ta tag i saker hemma.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
Se till att resa mycket, va lite spontan. Umgås med de vänner du vill umgås med och gör det som gör dig lycklig och tänk mer positivt och du har folk som bryr sig om dig. Trots att många är dåliga på att bevisa de!

Om mitt ungdomliga jag

Nu är det så här att jag har fått en liten bloggidé och det är tack vore Ida och Sofie och Svt serien Ångestbilen. Den här serien så hämtar de upp en känd person och pratar om deras 15 åriga jag. Alltså hur de va som person när de va 15 år osv. Något som jag tänkte på var en jätte bra idé för mig att göra, för när jag tänker tillbaka på mitt 15 åriga jag, så finns det så mycket folk inte vet, mycket jag själv inte visste då. Så jag tänkte faktiskt berätta lite om mina tonårs år. Från att jag var 13 - 19 och vad som har förändrats och jag tror det är lärorikt för er yngre där ute, och någon kanske känner igen sig och sen får ni veta saker om mig.

Kolla på Ångestbilen på Svtplay.se. Eller så har ni länken HÄR! De är så himla bra!

Jag är en väldigt social och sprallig tjej och har varit sen jag lärde mig att gå och prata. Mina föräldrar trodde jag hade Adhd och liknande när jag var liten som jag fick gå på en massa utredningar för. Men de hade fel, jag vara bara en väldigt sprallig och social tjej helt enkelt, och är en idag.

Jag har alltid haft problem i hemmet i hela mitt liv. Så i hemmet kände jag mig aldrig trygg. Vilket gjorde att redan som barn behövde jag få bekräftelse av mina kompisar, ja alla på dagis/skolan och jag märkte att det här med att vara jätte social och öppen och att man säger vad man tycker och tänker, det gav mig bekräftelse. Folk ville vara vän med mig, Jag har alltid varit "populär" inom mina skolår. Kanske inte över hela skolan, inte vad jag såg mig som iaf. Men var alltid en av de populäraste i alla mina klasser som jag gått i. Alltid haft mycket kompisar, alltid fått mycket uppmärksamhet från killar i skolan. Sånt gillade jag, det var det jag behövde. För jag har aldrig känt att jag fått det i hemmet riktigt, så var bara glad när folk såg mig, särskilt killar. 

 

Så om vi börjar med 13 - 14 åriga Linda. Då bodde jag i Mjölby och vi hade precis börjat i en ny skola, precis börjat högstadiet och då var man helt plötsligt cool. Jag hamnade i ett tjejgäng som jag trivdes jätte bra med, de var verkligen den personen jag ville vara men som jag egentligen inte va i början. Jag blev som de sen. De var ju coola, de rökte, de söp och festade varje helg och umgicks med äldre killar. De här ville jag bli en del av, vilket jag också blev. Jag älskade de!

Det är idag jag inser att det är den här tiden som har format mig till den jag är idag. Och det vill jag bara tacka för, jag är glad att jag gjorde allt man inte fick och umgicks med sådana personer som fick mig att göra detta med min egen vilja såklart. För de har gjort mig så galen och öppen som jag är idag, och de är två egenskaper jag faktiskt älskar med mig själv, så för mig ser jag det inte alls negativt att jag började festa osv i så ung ålder. Av en anledning som vi inte ska ta tag i nu flyttade jag ner till Växjö igen vid 14 års ålder.

Började ny skola, trivdes jätte bra med mina vänner där. Men de var ju inte alls som de i Mjölby, de var inte alls som jag ville vara. De var lugna och rökte inte, gick inte på fester osv. Här hade jag ett och ett halvt år jag levde i tristess, jag gjorde knappt ingenting på helgerna. Jag hade inga kompisar som "va som jag" eller "ville vara som jag". Däremot när jag berättade om saker från Mjölby till folk så blev folk väldigt nyfikna, och tyckte jag var cool. Då märkte jag att här kan jag ändå få min bekräftelse som jag vill ha. Så jag började ljuga om en massa saker för att folk skulle tycka jag var cool. Minns att jag ljög om hur många jag hade legat med till alla killar bland annat. Hade endast legat med en person när jag var 14 och ett halvt år. Vilket var min första kärlek, min första pojkvän. Men de var ju så coolt att ha legat med 3-6 stycken då för alla killar jag pratade med hade gjort de. Så jag sa ju att jag hade det också till killarna framförallt. Har alltid och haft ett bra självförtroende varit rätt självsäker i mig själv och älskat att gå i skolan för jag fått så mycket uppmärksamhet av både kompisar och killar. En dag i mitten av sista terminen i 8an så försvann det. Dagen då jag blev våldtagen/försök till en våldtäkt av en kille på skolan under skoltid. Där försvann mitt självförtroende, min självkänsla, min trygghet till skolan. 

Mitt 15 åriga jag kommer vi till nu, jag kunde inte gå kvar i den andra skolan som jag gick i tidigare för det som hade hänt. Så jag började ny skola. Det var ju självklart jätte kul, då fick man ju extra mycket uppmärksamhet. Fick jätte många kompisar, blev den "populära" i klassen och fick jätte mycket uppmärksamhet av alla killar i klassen. Därav blev jag trygg i skolan igen, jag började älska att gå till skolan, och jag älskade hur jag såg att de "populäraste" tjejerna i hela skolan hatade mig. Svartsjuka fattade jag att det va, förmodligen för jag fick uppmärksamhet av både tjejer och killar som de ville ha mer uppmärksamhet av. Sådant märkte jag väl, och det gillade jag. Jag älskade de. Jag njöt så mycket! Jag var inte riktigt tillbaka till den galna festtjejen jag faktiskt är och har alltid varit sen jag var 13 år. Då festade jag bara någon gång då och då. Men det räckte för mig, sen gjorde man mycket annat som jag aldrig gjorde förr. 

Nu börjar mitt 16 åriga jag. Det var under sommarlovet mellan 9an och 1an på gymnasiet jag ballade ur. De var då jag började festa i princip 3-2 dagar i veckan minst. Jag låg med jätte många killar. Jag behövde få bekräftelse och jag kände mig så äcklig och som om jag inte dög till något annat än sex efter det som hade hänt mig ett år innan. Jag mådde riktigt dåligt  helt enkelt och gjorde de som fick mig att må bättre för stunden. Jag började också gymnasiet och skolkade jätte mycket i början. Det var för jag inte trivdes, skolan jag hade börjat på var inget för mig. Efter en månad som kändes som ett år så fick lyckades jag börja på den skolan jag ville, men fick då byta linje totalt. Vilket jag var väldigt skeptiskt till då men jag ville bara bort från den skolan jag gick på så jag gjorde det. Det visade sig att denna linjen passade mig ändå ganska bra och jag var glad att jag tog det valet att jag bytte skola. I Början av andra Terminen i 1an, är då jag börjar träffa Mattias. Då alla rykten gick om mig för jag hade legat med så många och för jag var så öppen med att prata om just ämnet sex på min dåvarande blogg. De var väldigt mycket delade åsikter om det där. Men det var också ett sett att få bekräftelse för mig, jag skrev om sex, jag skrev ut rubriker som inte hade något alls med texterna på bloggen att göra. Jag ville bara att folk skulle ge mig uppmärksamhet, och i slutet så brydde jag mig verkligen inte om, om det var dålig eller bra uppmärksamhet jag fick, snackade folk illa om mig eller skrev något olämpligt till mig blev jag glad, jag hade fått folk att reagera. Jag hade fått folk att veta vem jag var, fått folks uppmärksamhet. Men när jag träffade Mattias så förändrades allt. Jag blev så kär, jag slutade bry mig om bloggen, jag slutade ligga eftersom jag blev tillsammans med Mattias. Jag blev lugnare och festade inte lika ofta, och när jag festade var det ofta med mattias.

Mitt 17 åriga och 18 åriga jag, är samma som jag var i slutet av mitt 16 åriga jag. Jag var med Mattias och hade det jätte bra och mådde bättre än någonsin.

Mitt 19 åriga jag, jag och Mattias gjorde slut året jag skulle fylla 19. 3 månader innan. Cirka en månad efter vårat avslut börjar jag må dåligt igen. Från Påsklovet till studenten sista året i gymnasiet, vilket är cirka 6-7 veckor så hade jag 60% frånvaro. Vilket är sjukt mycket. Jag mådde grymt dåligt och skolkade helt enkelt. Jag gjorde de jag skulle och tappade inte mina betyg, men jag gjorde dom hemma från sängen ist. Jag vet att jag har Depression, jag har alla symtom för det. Men jag gör inget åt det, jag vet inte hur man gör helt enkelt. Vet inte om jag vill det heller. Det blir bara värre och värre, och med jobb så funkar det inte. Så till slut måste jag helt enkelt börja med en utredning och få det svart på vitt att det är depression jag har. I Början av året på 2016 för jag äntligen på papper att jag är deprimerad och har sömnproblem. Får mediciner från de som jag börjar äta. I cirka Mars så får jag min första panikångest. Jag har ju haft grova ångest innan, men aldrig panikångest. Något jag aldrig trodde jag led av, men efter en incident i somras fick jag reda på att jag lider av det också,

Mitt 20 åriga jag, där jag är idag. Jag vet vem jag är just nu, och jag älskar mig själv som person. Jag är en störthärlig tjej. Men som kan ibland verkas som dryg eller elak, Särskilt när man inte känner mig. Jag skyddar bara mig själv, tänker inte låta mig bli sårad igen som jag blivit av så många människor. Jag tar inte in vilka människor som helst i mitt liv, jag dömer ingen för det är det värsta man kan göra, jag ger alla en ärlig chans att visa hur dom är som person. Jag har lärt mig så mycket och blivit så otroligt stark. För det vet jag att jag är, jag är otroligt stark! Att jag fortfarande lever efter alla gånger jag velat eller försökt dö. Jag har fortfarande grymt dåligt självförtroende, självkänsla, skadebeteende, bekräftelsebehov. De kommer inte gå över på en natt, det är något jag helt enkelt måste jobba mig bort. Jag har så mycket att jobba på innan jag är mitt riktiga jag, men jag är på väg. Snart kommer jag!

Blogg Tag

1. Hur länge har du bloggat? Sedan jag var 13 år och har haft bloggar på alla möjliga portaler. Men de seriösa och de bloggar de gått bra för och där jag stannat länge är Nattstad/Naow och sen här på Forme.se.

2. Varför började du blogga? Hade kompisar som bloggade och tyckte det verkade spännande och kul. Så testade och fastnade. Fortsatte sen mera för att det bara var allmänt skönt att skriva av sig vare sig det är vad man har gjort under dagen, om hur man mår, eller om något allmänt.


Förutom denna bloggen, så finns dessa två andra bloggar kvar som är mina. Den längst upp är så gammal och kommer tyvärr inte ihåg
mitt lösenord och den e-postadressen som jag hade då är min gamla som blev hackad så kan tyvärr inte få mitt lösenord till den bloggen,
hade velat ta bort den. Sen har vi min förra jag hade innan denna bloggen. Den vill jag ha kvar för det gick så bra för den och för jag har så
många inlägg på den som jag vill kunna kolla tillbaks på och relatera till och kolla vad jag inte ska göra, plus där har vi gamla "blogg-mig" liksom.  

3. Vem/vilka är dina favorit bloggare? Har inte ändrats direkt sen jag gjorde min "Mina Favoriter". Då var det Kisse, Kenza och Aina. Följer inte så jätte många bloggare. Kanske 10-15 stycken bara. Är inte så många med tanke på att man själv är bloggare, haha. 

4. Vad tycker du är roligast att läsa för blogg inlägg? Mycket bilder, helst med lite Kvalité.
Mycket inredning och flytt och liknande tycker jag är väldigt intressant. 

5. Vad tycker du är roligast att skriva om? Jag tycker det är roligast att skriva om saker som händer i mitt liv som inte brukar hända normalt i min vardag. Eller Något om min eller allmänt om psykisk ohälsa, just för att det faktiskt når ut till så många.

6. Vem/vilka får du inspiration av? Får mycket inspiration av olika konton på instagram, även bloggar. Vill så köpa en egen kamera så mina bilder blir så mycket snyggare då blir även bloggen roligare att läsa igenom. Lånar min systers då&då dock.

7. Tycker du det är roligt att fixa nya designer på din blogg? Nej det kan jag inte påstå, för det första blir jag aldrig bra på bilder med systemkamera vilket jag helst vill ha på en design, så där av är det ingen bild på mig i headern. Jag har väldigt svårt att få det att se bra men ändå cleant ut om ni förstår vad jag menar, vill att man ska få en lugn/skön känsla när man kikar in på bloggen. Lite harmoniskt så!

8. Hur länge tror du att du kommer fortsätta blogga? Tror nog alltid jag kommer blogga, men man vet aldrig. Kommer ju bli svårare när man skaffar familj osv. Men som det ser ut nu så kan jag inte se mig själv utan en blogg. Jag behöver skriva av mig. Det gör mig lugn i kroppen!

9. Vilken kamera använder du för att fota dina bilder till bloggen? Använder mest min mobil bara, men lånar ibland min systers systemkamera.

10. Vilket är ditt favoritställe att fota bilder till bloggen på? Vid ett snyggt bord/golv. Ute/vid ett fönster för bra dagsljus.

 

Här ni en bild på ett fint bord, en bild ute och en bild i fint ljus vid fönstret.

11. Hur kom du på ditt bloggnamn? Mitt förnamn är Linda och mitt efternamn är Kjellberg så där av blev det Lindakjellberg.forme.se. Även min tidigare blogg på Nattstad/Naow heter jag exakt samma namn på.

12. Om du fick välja en bloggare att ha en blogg tillsammans med, vem skulle det vara? Hannalicious tror jag. Hon lägger upp så fina bilder och reser väldigt mycket. Hade jag haft en blogg ihop med henne hade förmodligen jag hängt med på de mesta resorna också. Vilket också leder till finare bilder till bloggen och då blir bloggen roligare att läsa.

13. Hur många bilder tar du per dag? Det är väldigt olika beroende på vad det är jag fotar och vad jag gör under dagarna. Men om jag ska fota något till bloggen så tar jag mellan 10 - 100 bilder som sagt beroende på vad det är jag fotar. Raderar självklart de jag inte använder sedan.

14. Lyssnar du på musik när du skriver ett blogginlägg? Det kan hända. Oftast inte dock, då jag både läser högt i huvudet och högt för mig själv vad jag skriver och då behöver jag lite tysthet för att riktigt koncentrera mig på vad jag faktiskt skriver. Men skulle jag lyssna på musik när jag bloggar så är de bland annat dessa tre låtar nedan som brukar spelas högt i högtalarn. 

Favoriter just nu

Sminkprodukt: Beatyblender. Asså älskar de. Hur har man klarat sig utan de förut? Sminket blir ju inte alls lika bra med en sminkborste som med en beatyblender. Sedan även lösfransar från Ardell. Alltså dör för dom! 

App: Helt klart Instagram. Är helt besatt, vill bara lägga upp nya bilder hela tiden. När jag gör något taggar jag oftast inte till att något ska bli kul. Utan jag taggar mer till att få fina bilder som jag kan lägga upp på instagram. Är man beroende, eller är man beroende? 
För er som vill följa mig där heter jag Lindaakjellberg. :-)

Serie: Måste nog säga Top Model Scandinavia faktiskt. För det är det ända jag följer fullhjärtat just nu.

Podd: Lyssnar inte alls på många poddar. Då jag endast proriterar en just nu när jag väl har tid. Vilket är Ångestpodden så den måste ju absolut bli min favorit. Känner igen mig i så mycket de pratar om också. Så är väldigt skönt och få slappna av till ett avsnitt då&då. 

Plagg: Räknas overknee stövlar som ett plagg? För jäklar va de är snyggt. De är de absoluta favoritplagget nu under hösten. Annars får de nog bli alla mysiga tjocktröjor som man har mycket nu på hösten. 

Restaurang: I Växjö är fortfarande 4:a krogar min favorit. 

Stad: Göteborg, soon im coming for ya.

Mat: Grillat. laughing

Drink: Strawberry daiquiri.

Godis: Chips, gärna med dipp till. :-)

Blogg: Kissie, kenza och Aina Lesse skulle jag säga just nu.