Linda Kjellberg

Kategori: Q/A

Q/A 3D bryn - Microbading

1. Vart gjorde du dina bryn och vad kostade dom?
Svar: Jag gjorde mina på en salong som heter All about you som ligger på Norremark i Växjö och det kostade 3300 kr.

2. Gjorde det ont, i så fall har du någon jämförelse?
Svar: Ja det gjorde rätt ont. De jämför det med vanliga tatueringar. Men jag tycker inte vanliga tatueringar gör ont.
Men detta var obehagligt. Men det är så man kan stå ut med det. Det går ju rätt fort.

3. Fick du någon bedövning, i så fall hjälpte det något?
Svar: Ja det får man. Man får bedövning först medans man fyller i blanketter. Så ska det sitta på i cirka 20 min innan man börjar.
Sen fyller dom på med bedövning under gångens tid. Så många gånger som det behövs. Så med tiden så gör det inte så ont. Så ja det hjälper.

4. Måste man gå på sitt återbesök?
Svar: Ja för att få det rätta resultatet så måste man det. Är många som skippar det men då får du ju inte det rätta slutresultatet och då tycker jag inte man kan klaga. För jag menar hade mitt sett ut som de gjorde efter första gången så hade jag inte varit nöjd, och då hade jag klagat. Men tycker inte man har rätten till att klaga på det om man inte tagit sig tiden till att gå på ett återbesök.

5. Hur länge håller det?
Svar:
Det håller från 1-2 år.

6. När vet man att man behöver göra om brynen?
Svar: Brynen blir grönaktiga eller gråaktiga. Då vet man att dom behövs göras om. 
Hon som gjorde mina bryn rekomenderade att man bokade ny tid för nya bryn efter cirka 1,5 år innan brynen blir så fula.

7.  Hur långt tid tar det att göra brynen?
Svar: Första i omgången tog det 1,5 timmar att göra det. Återbesöket tog en timme. 

8. Hur vet man vilken färg man ska ha?
Svar: Jag hade själv ingen aning. Utan lyssnade på hon som gjorde mina bryn. Hon blandade två färger då jag har själv har väldigt ljusa bryn så var det viktigt att inte göra för mörkt då det inte går att göra dom ljusare om det skulle råka bli för mörkt. Hellre för ljust första gången för är man inte nöjd med färgen då så kan man göra det mörkare vid återbesöket. 

9. Är det en jobbig eftervård?
Svar:
Nej, det är som vilken tatuering som helst. Det är viktigt att tvätta med vatten och sen dutta med papper eller en ren handuk och sen köpte jag med mig ett ögonbryns skum som man tar efter man rengjort brynen med en tops, samt så fick man med en kräm som man tar sist och strö över med en tops på brynen.

10. Är du nöjd med resultatet?
Svar: Ja, det är jag verkligen. Nu har jag bryn även fast jag inte är sminkad.
Jag har en form som är mycket lättare att följa när jag väl sminkar mig och det gör också brynen mer lika varandra.

Svar på frågestunden #4

1. Hur är ditt välmående? Har du någonsin funderat på att börja i terapi för att få hjälp med dina problem?
Oj, här har du missat något. Har gått i terapi/hos en psykolog till och från sen jag var typ 7 år. Men under det senaste året och tre månaderna så har jag gått 1-2 gånger i månaden hos en och samma psykolog. (Skrivit om det i ganska många inlägg innan.) Slutade att gå hos henne för cirka två/tre veckor sen pga jag mår så pass bra så vi ska testa och se om jag kan klara mig själv. Så svaret är då att jag mår hyfsat bra för att vara jag på din fråga hur mitt välmående är. Minns inte sist jag mådde bra i över tre månaders tid utan en enda svacka.

2. Hur gick det med röntgen? Du röntgade väl dina lungor och ditt hjärta?
Ja det gjorde jag, var så nervös över det. Men det gick jätte bra och tog endast 5-10 minuter att göra. Fick svar cirka en vecka efter och allt såg jätte bra ut. Så har inga fel på mina lungor eller mitt hjärta. Så undersökningen fortsätter om min konstanta trötthet och seghet trots mycket sömn. Just nu testar jag med järntabletter och ska sen tillbaka till vårdcentralen och ge blod för hoppningsvis för sista gången.

3. Umgås du inte med ditt tjejgäng längre? Med Nathalie och Thilda och dem? I så fall varför inte?
Nej det gör jag inte, vi alla kom överens om att det var det bästa beslutet just nu och det var något vi beslutades om i april, varför vi tog det beslutet är mellan mig och dom. Men har ingen aning om vi kommer börja umgås senare i livet. Just nu har jag kommit på att en av anlednigarna till att jag mår bättre är just av att jag slutade umgås med tjejgänget. Sen i höstas ungefär har jag inte känt mig riktigt hemma med gänget. Tycker om dom som personer men har känt att jag inte alls platsat i gänget ganska länge och tror att mycket av det är pga att jag var/är på en sådan olik plats än dom i livet. På något sätt har jag känt mig väldigt utanför, eller som att det snackats mycket om mig. Tror dock inte det var så men det var en känsla jag hade. Sen hade jag väl önskat att man fortfarande kunde prata då jag fortfarande bryr mig om dom, men har väl inte fått någon respons på att det är det dom vill.

4. Är du fortfarande beroende av cigg, nässpray, Redbull och Subway?
Nja, nässpray och redbull är jag väl forfarande beroende av. Men dricker dock inte lika mycket Redbull nu som förr. Subway är jag absolut inte beroende av längre, äter det väldigt sällan nu mera. Varför vet jag inte. Bara blivit så. Tycker fortfarande det är lika gott. Cigg vet jag inte om jag skulle säga att jag är beroende av. För kan gå dagar utan att röka osv. Men känner ju av varje dag att det skulle vara gött att ta en cigg. Blir ju liksom sugen på det minst en gång om dagen. Men sen kan jag ju hålla mig borta ifrån det. Så skulle väl egentligen inte kalla mig rökare längre. Skulle väl säga att jag är fest och sällskapsrökare. Sen röker jag dock jämt när jag ska någonstans. Men röker inte på en hel dag om jag skulle vara hemma en hel dag tillexmepel.

5. Har du några planer på att tatuera/pierca dig igen?
Ja det har jag, det kommer när jag känner att jag har pengar jag kan lägga på det. Piercing är jag sugen på, men jag vet inte vad jag skulle göra då i så fall. Blir nog troligen i öronen eller en piercing i andra bröstvårtan om piercing skulle falla mig in. När det gäller piercing så har alla mina piercings utom navlen varit väldigt spontana, så det är väl om jag får ett spontantryck och bara nu kör vi. 

6. Kommer du göra några skönhetsoperationer inom snar framtid?
Ja, när jag känner att jag har pengar jag kan lägga på det så kommer jag testa fillers i läpparna för att se vad jag tycker om de. Sen lägga lite fillers på näsan samt botox i pannan. Det är väl det. Sådant kan ju dock ändras. 

7. Varför har du inte legat med någon på typ två år?
Oj, lite personlig fråga. Men killar har behandlat mig som skit under alla mina år och är väl över tiden då man låg med någon första gången man träffade dom. Så jag vill väl bara ligga om det är någon jag verkligen tycker om. Dock älskar jag att gosa så kan fortfarande hänga med killar hem från krogen men då är det endast för att ligga sked, kramas och pussas hela natten. Har hänt då och då att det blivit lite förspel. Men det avslutas aldrig med sex.

8. Om du var tvungen att börja på någon sport/eller ett träningssätt som inte är styrekträning på gym. Vad skulle du träna då?
Gymnastik har jag alltid tyckt va sjukt kul, gick på det som liten. Dock är jag för gammal för de nu så de hade tyvärr inte kunnat gå nu. Så då skulle jag nog säga att jag skulle vilja gå och lära mig poledance. Fett häftigt samt lite sexigt, ser sjukt kul ut och en jäkla bra träning.

9. Om du vann 50000, skriv fem saker du skulle göra för dom pengarna?
Köpa ny mobil med maxat minne, tatuera mina ögonbryn, fixa läpparna och lite botox i ansiktet, tatuera och pierca mig och lägga undan lite pengar.

10. Har du några barnnamn på dina framtida barn?
Ja det har jag, för stunden har jag 5 stycken tjejnamn och 4 stycken killnamn. Kommer inte skriva vilka namn då jag inte vill att folk/särskilt de i min närhet ska ta de namnen jag vill ha. Men jag gillar amerikanska namn som är ganska ovanliga i Sverige.

Frågor och svar om mina mediciner för depression, panikångest och sömnproblem

Vilken/vilka sorts mediciner åt/äter du?
Har ätit två sorters Sertralin med olika doser. (Sertralin var den jag började äta) och sen Venlafaxin Hexal. Till mina panikattacker så äter jag Atarax. Till min sömn hade jag Circadin först, men de funkade inte på mig så fick något starkare i flytande form istället. Theralen heter det.

Hur stor dos åt/äter du?
Man börjar ju väldigt lågt och höjer med tiden om man behöver. Men började med 50 mg av sertralin, 1 tablett dagligen. Gick sedan upp till 1 och en halv tablett dagligen av en ny sorts Sertralin. Bytte sedan till Venlafaxin Hexal på 37,5 mg och började med att äta en tablett av dom i två veckor och sen ökade jag upp till två och sen till två och en halv. Atarax äter jag vid behov vid panikattatacker, de har jag med mig överallt om det inte är alkohol inblandat. De är 10 mg, så de gör inte så mycket. Blir bara lite lugnare vid en kommande panikattack. Får max ta 1-3 tabletter dagligen. Sen Circadin som jag åt för sömnen först var på 2 mg och då tog jag en tablett 2-3 timmar innan jag skulle sova. Mitt flytande Theralen som jag använder nu ligger på 40 mg/ml och då har man en sugstav som suger upp utlösningen och då finns de olika streck på den hur mycket man ska ta. Jag ska ta till andra strecket, vilket är 0,50. De finns 0,25, 0,50, 0,75 och 1ml.

Hade du några biverkningar, vad i så fall?
Av Sertralin hade jag huvudvärk, yr, mådde illa, hade ont i magen, förvirring, kändes som jag skulle svimma när som hela tiden och det tråkigaste, aptiten ökade och jag gick upp 10 kg. Hade detta ständigt i två veckor när jag började med dom. Var samma biverkningar på båda Setralin tabletterna. Av Venlafaxin Hexal hade jag bara lite huvudvärk, förvirring och även viktökning. Av Atarax har jag inga biverkningar inte heller av Circadin eller Theralen. 

Vad fick dig att sluta äta dom?
Jag kände väl att de inte hjälpte, började tänka att jag faktiskt mådde sämre av dom än vad jag gjorde innan jag började äta. Ångesten var sjuk trots dessa mediciner viket också gjorde tilll mer panikattacker och mer undvek jag att vara bland massa folk.  

Mår du bättre/sämre när du åt dom jämfört med när du inte åt dom?
Jag tycker att jag mådde mycket sämre när jag åt dom. Både fysiskt pch psykiskt faktiskt. Därför tycker jag inte att ni alla ska ta emot tabletter så fort läkare säger de. För de ger dig piller för minsta lilla. Vilket är så fel. De här tabletterna är starka och kan både skada kroppen psykiskt och fysiskt och i värsta fall kan det bli ett beroende. Så skulle främst rekomendera psykologsamtal och då tar de tid innan man märker skillnad på det. Så man får vara tålmodig. 

Fick du biverkningar när du slutade med medicinen också? I så fall var det samma eller andra biverkningar?
Nej det fick jag inte, inget jag la märke till. Ingen läkare sa något om det heller och jag visste inte att man kunde få de förens nyligen då jag fått reda på av andra att de har haft det. Så de är väl från person till person, vad man äter för medicin och hur stark såklart. Men nej jag fick inte de. Inga större biverkningar i alla fall. 

Tycker du de har hjälpt dig något?
Overrall nej. Sertralin Mylan nej, Setralin Ranbaxy nej, Venlafaxin Hexal nej. Cicadin nej. Atarax ja. Hjälper mig att bli lugn och att jag slipper eller får en mildare panikattack. Theralen ja. Detta är de jag är mest nöjd med. 90% av alla gånger jag tar detta funkar det. Och jag sover jätte bra när jag tagit de, vaknar inte på nätterna. Vaknar inte förens klockan ringer, någon väcker mig eller när jag sovit tillräckligt med timmar. Älskar detta!

Frågor om brun utan sol..

Har fått en hel del frågor om brun utan sol, så tänkte faktiskt ta och svara på några korta och enkla frågor!

1. Använder du brun utan sol? Svar: Ja.
2. Varför använder du brun utan sol? Svar: För jag är blek. Denna sommaren har vi inte haft någon sommar och jar har jobbet hela sommaren. Plus de är så mycket bättre för huden med brun utan sol/spraytan än att sola ute i solen eller solarium. (Vilket jag alltid gjorde förut) och man känner sig så otroligt mycket fräschare och snyggare när man är brun. Som texterna säger där uppe, helt enkelt.
3. Vilken/vilka brun utan sol använder du? Svar: De på bilderna här ovan, antingen ST:Tropez både den vita och svarta flaskan. Eller CB Coca Brown. 
4. Vad kostar dom och vart köper du dom? Svar: Vad de kostar beror helt på vart man köper dom. ST:Tropez har jag alltid köpt på kicks och Cb Coca Brown har jag både köpt på Fyndiq, Lyko och Cocopanda innan. (Finns på flera ställen.) och jag betalar cirka 300-350 kr för ST:Tropez och 99-129 för Cb Coca Brown.

Svar på Frågestunden #3

1. Vilken linje gick du på gymnasiet? - Jag gick Hotell och Turism på Kungsmadskolan i Växjö. 

2. Om du fick tatuera och pierca dig gratis hur mycket du velat. Vad hade du gjort och var på kroppen? - Som det ser ut nu så skulle jag bara göra industrial piercing om jag skulle göra någon piercing, annars har jag de jag vill ha. Fyra hål i ena örat, två i andra. Tungpericing, nyligen gjort nipple piercing och sen hade jag velat ha kvar min i navlen. (Har alltså haft navelpiercing innan.) Men min hud tål inte det och stöter bort nevelpiercingen. Tatueringar har jag för tillfället två stycken i tankarna, men får nya hela tiden, så det skulle nog och kommer nog att fyllas på. Men två har jag tänkt göra till hösten och det är en text på två rader som ska gå runt hela högra låret. Vad för text kommer jag inte säga, och sen ska jag göra en mandala lejon som början på min Sleeve på högerarmen hade jag tänkt. Har också en tatuering jag vill göra nästa gång jag är utomlands. Vad tänker jag inte säga. :-)

3. Vad har du för planer för sommaren? Ska du jobba eller vara ledig? Någon utomlandsresa planerad? - Jag ska jobba från vecka 25 - 33. Skulle nog vara ledig hela vecka 26 enligt min chef, men inte fått mitt schema än så får väl se när de kommer. Det enda jag har planerat är Summerburst Göteborg nu i början av Juni, sen lär de bli små trips till andra städer i sommar. Liseberg en dag har jag som tradition, så det kommer nog hända. Sen är väl meningen att lite av pengarna jag tjänar in i sommar kommer gå till en liten utomlandsresa i slutet av sommaren/början av hösten.

4. Är du kär eller intresserad av någon just ju? - Nej det är jag inte, har väl några killar jag skriver med som jag lovat en dejt med. Sen får man väl se om man klickar med dom och vill fortsätta ses som dejt, vänner eller inte alls helt enkelt.

5. Hur mår du psykiskt idag? Kommer du någonsin kunna bli av med din panikångest eller får du leva med den resten av livet? - Idag är det dåligt och har varit det i två dagar, men sådana dagar kommer också. Även om de kommer mer sällan nu. Ja jag tror att jag kommer leva med någon slags ångest hela livet. Jag tror inte man kan bli helt frisk och bli av med exakt allt. Men man kan bli bra igen. Lära sig att leva med alla diagnoser och göra dom till så bra som möjligt. Men men ska aldrig säga aldrig, men det är sällan man blir "helt" frisk.

6. Är du bra kompis med Ellen och Natha nu? - Ja men det skulle jag säga.

7. Hur många har du varit ihop med? - Det här är så svår fråga, man antar du menar de seriösa förhållanderna, vilket är 2 långa på cirka två år var. Sen var jag kär i en kille som jag var med i några månader ett tag. Till mig sa han att vi var tillsammans men till andra var vi tydligen inte det. I efterhand var jag mer kär i han än vad han var i mig, därför dejtade/var vi tillsammasn i endast några månder. 

8. Om du skulle gå på ett universitet, vilket program eller kurs hade du velat gå då? - Detta är så svårt, jag vet faktiskt inte. Eftersom jag inte alls velat plugga vidare eller något sånt har jag inte ens koll på vad de finns för program/kusrer att gå. Så kan tyvärr inte svara på den faktiskt.

9. Säg en kille och en tjej du skulle kunna ha trekant med ifrån Ex On The Beach? - Killen skulle vara Oliver, tjejen är lite svårare då jag tycker alla ser grymt bra ut, så får gå lite på personlighet och då skulle de nog vara Julia, Antonija eller Wilma. 

10. Vilken är din drömresa? - Thailand tror jag, har många egentligen. Men är väl de landet jag känner att de måste jag verkligen till. Då alla jag känner som varit där älskar det, det är billigt och coolt att ha varit där på något vis.

BONUSFRÅGA! Har du hånglat med en tjej någon gång? - Ja, ett antal gånger har de hänt. Var dock något år sen nu. Haha!

Svar på tal

Jag har fått några frågor både på bloggen och privat om vad som hänt mellan mig och Ellen! Hur det liksom kommit sig att hon nämndes nästan jämt i mina inlägg här på bloggen till att inte nämnas alls på en väldigt lång tid till att nu börjas nämnas i bloggen igen.

Självklart ska ni få reda på lite lätt varför det har varit så, men tänker inte gå närmare in på detalj då det är mellan henne och mig och våra närmaste liksom. Men är ganska trött på dessa frågor nu och jag förstår att ni vill veta så därför tänkte jag förklara läget för er så vi kan gå vidare från det sen.

Vi har ju hängt jätte ofta och blivit svin nära vänner från förra sommaren till nu i sommras. Hon var verkligen en av mina närmaste vänner och det är helt sjukt hur fort vi hittade varandra och kom så pass nära varandra som vi gjorde. Men det hände lite saker mellan oss i slutet av våras/början av sommaren. Båda gjorde saker fel i våran vänskapsrelation (just vad kommer jag inte att berätta). Ellen ville då ta en pause från våran vänskap. Men de kände jag att man inte kan göra. Så ville inte hon fortsätta vara vänner så kände jag att jag inte ville ha något med henne att göra alls isf. Så vi hade ett ganska stort bråk dagen innan min födelsedag i Juli i sommras. Så efter det var vi inte vänner mer och hördes inte av förens för cirka två veckor sen. Så vi har inte imgåtts/pratat på 3 månader.

Har aldrig tyckt illa om Ellen under tiden vi inte varit vänner. Har alltid tyckt om och brytt mig om den tjejen och kommer alltid att göra det. Sen är det Amela, en nära vän till mig och till Ellen som typ sett till att vi skulle höra av oss till varandra. Ellen hann först. Vi träffades på en fika och pratade igenom om allt som hänt, hur vi ska göra, och allt vi missat i varandras liv när vi inte varit vänner. Är vi vänner nu? Jag vet inte. Vi kommer iaf att umgås i grupp och kunna festa och göra saker ihop eftersom vi har många gemensamma kompisar. Vilket är grymt skönt! Sen vet jag inte om vi kommer få den relationen att vi kan umgås själva. 

Det känns inte som att vi kommer bli så bra vänner som vi var ett tag. Kanske egentligen är bäst så! Men jag kan inte säga annat än att jag saknar att ha henne så nära. För det första har hon tagit fram sidor i mig jag inte visste att jag hade eller ens gillade om mig själv. För det andra behöver jag någon som hon i mitt liv. Det hjälpte mig att må bättre ,då hon jämt kom med idéer med saker vi skulle göra. Vilket är bra för en person med depression.

Där har ni lite kort förklarat hur det ligger till med Ellen och mig. Sen får vi bara se hur våran relation blir i framtiden. Jag hoppas vi åtminstonde kommer kunna ha det som vi har det idag. Men jag hoppas självklart att en dag i framtiden kan bli lika tajta som vi va igen.

Bjuder på ett gäng bilder under vårat vänskapsår. Nästan alla är festbilder insåg jag nu haha. Men himla mysiga bilder ändå!

Q/A om Trygg-Hansa

Hej Sofie och alla andra som har funderingar kring mitt gamla jobb på Trygg-Hansa och allmänt om att jobba på Trygg-Hansa. Finns inte så mycket att säga om det jobbet faktiskt, jobbet är jätte bra i sig. Man lär sig mycket om sig själv, om andra, om hur det är att jobba som telefonförsäljare och det viktigaste man lär sig om hur försäkringar funkar. Vilket faktiskt är jävligt bra för snart flyttar man själv hemifrån och måste stå för en massa försäkringar. 

Jag trivdes där men jämför man med de andra jobben och det jobbet jag har nu så är det de jobbet jag trivdes minst på. Det var för jag kände mig lite utanför hela trygg-hansa gruppen trots att det mesta folket som jobbade där (kvällstid) var i min ålder. Jag var dock mycket borta pga av min depression så det kan varit anurlunda om jag inte var borta 50% av tiden jag jobbade där. Men iaf kände jag ganska tidigt att det inte var något jobb för mig, ville egentligen sluta efter cirka två månader. Men mitt mål var att vara kvar där hela provanställningen vilket var 6 månader. För mig gick det inte jätte bra heller, sålde inte jätte mycket.

Det jag skulle rekomendera dig är att söka, får du jobbet så har du en provanställning på 6 månader så då både hinner som om det jobbet är något för dig, om du trivs och om det går bra för dig (du tjänar bra). Du kan ju liksom sluta när du vill och du har ändå ett jobb i 6 månader mist där du får ut en helt okej lön om du bor hemma iaf och beroende på hur mycket du säljer. Dessutom ser det jätte bra ut på ditt CV att du har jobbat där i framtiden när du sen söker nya jobb. 

Svar på tal kring mina parfymer

Hej på er, har fått väldigt många kommentarer om hur många parfymer jag har, vilka jag använder osv. Så jag tänkte faktiskt ta och svara på det nu.
Vi kan ju börja med alla mina Victoria secrets, köpte tre stucken första gången jag köpte Victoria secret, det var Pure Seduction, Pear Glance och Strawberry & Champange. Sålde de två sista för jag tyckte inte alls de luktade gott när jag väl fick hem dom. Efter det har det bara fyllt på med Mango Temptation, Coconut Passion, Secret Charm, Sheer Love, Total Attraction, Moonlight Dream, Simple Breathless och Passionate Kisses. Hade också Such a Flirt innan den tog slut. 

Sen har jag fyra stycken Escada parfymer, där av en stor och den är fejk från Turkiet. Det är Escada: Taj Sunset. Sedan har jag två äkta i medelstorleken. Det är Escada: Cherry In The Air och Escada: Turquoise Summer. Sen har jag en Escada parfym i den minsta storleken och det är Escada: Aqua Del Sol. 

Jag har också fyra stycken parfymer från Ullared. En parfym som heter Beach Party. Ingen aning om vilket märke det är. Men den luktar sommar. Har också Den lilla storleken av Britany Spears parfym, Fantasy. Sedan har jag även en parfym som heter Caribbean Summer från märket Bies. Sedan har jag också den stora flasken av Have Fun som är från La Rive

Sen har jag en Parfym från The Body Shop och det är The body Shops Strawberry Body mist. Sedan har jag två stycken parfymer från H&M. En liten Have Fun Parfym från La Rive. Köpte den stora flaskan första gången jag var på Ullared, men tappade den flaskan kort efter att jag köpt den. Sen såg jag att H&M började sälja den fast i liten flaska så har köpt den två gånger där. Nu när jag var senast på Ullared så köpte jag den stora för jag verkligen älskar den parfymen. Så försöker få slut på den lilla nu. Sedan har jag också Give Me Love från La Rive

 

Varför jag skriver om min psykiska ohälsa..

Hej på er, jag tänkte faktiskt ta och svara på en fråga som jag fått av ett antal stycken nu och som jag blir väldigt arg och upprörd över. Den lyder så här: "Varför skriver du ut om allt som händer dig, är inte det lite personligt? Något du ska hålla för dig själv och dina nära och kära?"

(BTW: Bilden har inget med texten att göra. Behövde ha en bild som fyllde ut inlägget och hittade ingen passande.
Och denna var den ända selfien jag har för stunden som jag faktiskt inte redan lagt ut på bloggen.)

För vissa är det personligt, och det har varit det väldigt länge för mig nu. Men jag är så trött på det, trött på allt inom psykisk ohälsa. Det är på senaste tiden jag har mer och mer läst om all sorts psykisk ohälsa, samt så lyssnar jag på ångestpodden typ hela tiden. Sen har jag kommit i kontakt med så mycket människor som själv har en massa erfarenhet av psykisk ohälsa. Antingen har det själva eller har någon anhörig som haft/har det. 

Men det är sådan tabu att prata om psykisk ohälsa, och det är inte rätt så därför vill jag dela med mig mycket av det jag varit/är med om. Är mycket jag faktiskt inte har delat av mig av också ska ni veta. Men jag delar alltså med mig av min psykiska ohälsa för er, för jag vill få mer att förstå att man inte är ensam om det. För så känner jag ibland. Sen också att få fler att prata om det, för som sagt det är tabulagt tyvärr. Samt så är det väldigt skönt för mig att skriva ut om allt. Det hjälper mig att få ut allt skrifligt liksom. Är liksom en sådan skön känsla efterårt. Har ni fler frågar om detta får ni gärna kommentera så ska jag självklart svara.

Svar på frågestunden #2

Här har ni svaren på frågestunden, fick väldigt många bra och blandade frågor denna gången.
Var även mycket personliga frågor om sex som jag hoppas att ni förstår att jag inte tog med.
Men utöver det så får jag säga tack för alla frågor (då alla inte kom med) och ENJOY. smile

1. Vilket land skulle du vilja besöka och varför? - Har egetnligen hur många länder som helst som jag vill besöka då jag älskar att resa och vill göra det så mycket som möjligt. Men ett land jag bara måste besöka innan jag dör är Thailand. Vill se haven och allt som tillhör Thailand. Nej det är bara ett måste!

2. Hur ser du på din framtid? Studera? Jobba? Flytta ifrån Växjö? Skaffa kille eller leva singel något år till? - Ja jag kommer nog inte studera mer i mitt liv som det ser ut just nu. Men man kan ju alltid ändra sig i framtiden. Ja meningen är väl att jag ska skaffa en första lägenhet i Växjö. Sen senare vill jag flytta utomlands till något varmt land eller till Göteborg. Det är i alla fall där jag vill bo när det är dax att bilda en familj. Jag trivs jätte bra som singel och det är ju nu det är den bästa tiden att vara singel. Men blir jag kär så blir jag och då kommer jag i så fall skaffa förhållande. Jag hoppas och planerar i alla fall att nästa kille jag blir tillsammans med ska vara han jag skaffar barn med, så därför går jag bara in i ett förhållande om jag känner att jag har en framtid med killen.

3. Nämn något du är riktigt stolt över? - Mig själv i allmänhet. Att jag orkar kämpa varje dag, att jag inte visar folk hur dåligt jag mår. Att jag kan gå med ett leénde på läpparna när jag egetnligen mår dåligt. Jag är väldigt stark och det är jag riktigt stolt över. Att jag orkar ta tag i saker, jag orkar stå upp för mig själv när någon trycker ner mig. Jag är riktigt stolt att jag står här idag, att ha överlevt mina självmordförsök. Jag är extra stolt över mig när dagarna kommer och jag vill ge upp och försvinna och att jag då överväger att faktiskt stanna kvar. Att jag ändå ser något fint i livet som jag faktiskt har.

4. (Fick ungefär två likadana frågor så tänker mig att jag tar med båda på samma svar.) Nämn något du gjort som du ångrar idag? Har du någon gång ångrat ett ligg? I så fall varför? - Det finns endast en sak jag faktiskt kan komma på att jag ångrar. Det är att jag på fyllan (minns inte att detta hade hänt ens en gång) låg jag med en kille som hade flickvän. (Till mitt försvar vet jag att han sa hela kvällen att han var singel.) Tjejen som han var tillsammans med är en tjej jag festat med tre-fyra gånger innan detta hände. En riktigt snäll och söt tjej som verkligen inte förtjänade det. Så det skäms jag riktigt mycket för! 

Ja jag har ångrat många ligg. Både för man kan vakna och tycka killen är ful/konstig, eller för att killen var snygg då men blivit ful något år senare, eller för att killen bara var rent skit i sängen, eller också för att jag inte varit stark nog stt säga nej när jag egentligen inte ville ha sex, eller som det jag berättade om ovanför.

5. Gulligaste killen du känner? Är du kär eller har du någon du gillar/tycker om lite extra? - Nej jag är inte kär i någon för tillfället och jag har inga känslor för någon, är inte heller förälskad. Men jag har ögonen uppe för en speciell person som jag tycker om lite extra. Men känner att det börjar svalna lite nu då jag tycker att vi aldrig snackar längre och det är allmänt kallt och kort när vi väl snackar. Känner inte heller att personen i fråga tycker jag är viktig nog att priroritera med tanke på att han vet om mina omständigheter. Behöver stöd och behöver prata. Så vet inte hur det kommer gå om jag ska vara ärlig.

6. Är det snyggast med eller utan tatueringar på killar? - Helt klart med. Asså jag älskar tatueringar på killar.
Tänder så sjukt mycket på det. Särskilt om man har sleeves. Det är bland det sexigaste jag vet. Sen måste inte killen ha det, men självklart är det ett stort plus. 

7. (Fick två frågor av samma likhet, så tänker ta både frågorna på samma svar.) Attraheras du mer av långa/korta killar eller spelar längden inte någon roll? Fallar du mer för "tuffa"/"hårda" killar eller mer "mesiga"/"snälla" killar? - Jag attraheras mer av långa killar. Dock är ju jag väldigt kort så brukar inte ha problem med att hitta en längre kille. Men jag attraheras mer av en kille som är mellan 180 -195 cm än någon som är 160 - 180 cm.

Utseendemässigt är det snälla killar jag tänder på måste jag säga. Vet i för sig inte riktigt vad som menas med tuff/hård gällande utseendemässigt. Men personlighetsmässigt så tänder jag mer på tuffa/hårda killar. De som är lite fittiga mot mig men ändå inte, förstår ni? Jag behöver någon som kan sätta mig lite på plats då jag gillar att bestämma samt att jag alltid vill ha min vilja igenom, annars blir jag skit sur. Men sen säger jag inte att det inte kan funka med "snälla" killar. För det har det gjort för mig innan. Mattias var ju inte den tuffa/hårda typen. Han var ju den "snälla" och han föll jag ju för. Dock var det kämpigt ibland då han var lite för snäll, och blev då lätt att jag körde lite med han både omedvetet och medvetet, tyvärr. Något jag kan ångra lite smått idag.

8. Vad tycker du om tjejer som har legat med många? Har du kvar ditt "bekräftelsebehov" (att du skickar lättklädda bilder osv som du skrivit om innan)? - Jag tycker att alla tjejer ska få ligga hur mycket och med hur många de vill. Jag accepterar inte att det är okej för killar att ligga med 50 tjejer men om tjejer legat med 50 killar så är hon äcklig, slampa osv. Jag skulle inte bry mig om varken en kille eller tjej berättade att de legat med 50 personer, jag hade snarare sagt "Fan vad fett, Go Girl/Boy". Alla får ligga med hur många och vilka de vill. Så tycker det är självklart att det ska vara lika för både killar och tjejer.

Ja mitt "bekräftelsebehov" har jag kvar, det är inget som går bort över en natt. Det får man liksom jobba bort och det kan ta flera år.
Ja bekräftelsebhovet uppfyller jag nog mest av att lägga ut bilder på mig med bra uringning. Kan hända att jag skickar lättklädda bilder också.

9. Har du någon gång varit otrogen eller haft sex med en kille som haft flickvän? - Ja jag har tyvärr varit otrogen 1 gång. Det var faktiskt mot Mattias. Ett stort misstag förstås. Jag berättade det direkt efter det hade hänt, så ja han visste om det och valde ändå att stanna hos mig.

Jag har haft sex med en kille som hade flickvän 3 gånger, vad jag kan komma på och vad jag vet om i alla fall. Sedan har jag snackat/flirtat och planerat att träffa killar med flickvänner kanske två gånger med då två olika killar. Men det blev aldrig av som tur väl är. Det var redan då triangeldrama haha.

10. Vilket är ditt favoritbilmärke? - BMW helt klart. Jag är inte intresserad utav bilar och kan därmed inget om bilar, motorer osv.
Men utseendemässigt på en bil så är det helt klart en BMW jag har som drömbil. Vilken sorts BMW vet jag därimot inte.