Linda Kjellberg

Kategori: Serier/Movies

De tre senaste filmerna..

Dessa tre filmerna är de tre senaste jag har sett. Ingenting och allting och 47 meters down (eller in the deep som den också heter) har jag velat se så länge. Både kom ut på bio i juni. Båda var bra men ingen av dom var så bra som jag trodde att de skulle vara. Baywatch är en film jag inte alls velat se, men hört så mycket bra om den och såg att den hade kommit ut på Dreamfilm så då passade jag på att se den. Var väl sådär skulle jag säga. Zac Efron gör ju hela filmen!

Ingenting och Allting     47 Meters down           Baywatch
           Betyg 7/10                Betyg 6,5/10               Betyg 4/10

Tretton skäl varför

Bara titta på klippet ovan, trailern. Detta är en ny serie som finns att se på både Netflix och Dreamfilm. Denna serie är så hemsk, riktigt hemsk men så viktig. Jag har varit med om nästan allt som Hannah i serien har. Bland annat därför jag har mina diagnoser idag och är självmordsbelägen. Det gör riktigt ont och kolla på, men det är bra för alla. Bra för de som är i samma sits, bra för de som är vänner till dom som är i den sistsen och bra för dom som mobbar eller utför alla sortets trakaserrier. Det här är helt klart an av de bästa och viktigaste serie jag någonsin sett och något jag tycker att ALLA oavsatt ålder eller kön ska se.

För er som inte sett serien ska jag förklara för er att de handlar om en 17 årig tjej vid namn Hannah Baker. Som tagit livet av sig och innan hon dog lämnade hon 13 kasettband om 13 olika personer med 13 olika skäl till varför hon tog livet av sig. Så i denna serien får vi följa en kille gå igenom alla dessa kasettband och se Hannahs band med de olika 13 personerna som är en del till varför hon tog livet av sig. 

Denna serie var helt klart 10/10

Paradise Hotel #tre

Har ni sett årets Paradise Hotel och vad har ni tyckt om det nya systemet? Deltagarna, säsongen och vinnarparet? :-)

Hej på er, de senaste åren har jag skrivit ett eller två inlägg om varje års Paradise Hotell säsong. Brukar skriva ett om vad jag tycker om deltagarna när programmet precis har börjat sändas och sen ett när pogrammet är slut och tycka till om vinnarparet och om hela säsongen, så nu kör vi på ett tredje år i rad!

Först om hela säsongen, detta året har varit riktigt dåligt om man jämför med de tre åren innan. Hela konceptet med att korta ner en dag visningstid och att avsluta avsnitten mitt i en parcermoni eller liknande är något jag tycker om alls, samt att hela säsongen var så mycket kortare. Det var heller inte många jokrar som kom in i år och det hände inte mycket i tv. Knappt något drama, inget sex och för milda fester utom en till två kvällar. Nej till kommande säsonger så måste Paradise steppa upp ett game teller två för de har precis gått ner ett, ett ganska stor ett om jag får säga det själv. 

Vinnarna som blev Alex och Anna tyckte jag var sådär. Alex förtjänade absolut att vinna då han har spelat ett grymt spel under hela säsongen. Därimot Anna har tyvärr inte bidragit till något under hela säsongen faktiskt. Så därför hade jag så hoppats på att Alex skulle kasta kulan mot Anna vid 450 K så de kunde blivit ett bra pogram över det hela. Hade jag varit honom så hade jag absolut gjort det. Det är bra tv om något!

Mina favoriter i år har varit Hampus, Johan, Bettina, Alex och Felicia. De och kanske också Tarzan är också de enda som jag tycker förtjänar att vinna. De som har fightat sig igenom spelet och gjort att pogramet ens varit något att fortsätta att kolla på. Bettina störde jag sönder mig på i början, så blev jätte glad när hon åkte ut första gången. Men hon växte som fan i mina ögonen när hon väl kom tillbaka, hon visade vilken fin person hon är samt så krigade hon sig trots att hon hade alla imot sig, så egentligen är dte hon och Johan som förtjänar att vinna mest då de har klarat sig igenom spelat så mycket med så mycket som gått imot dom. Hampus förtjänar inte att vinna spelmässigt utan mer personlighetsmässigt. Han är den som underhållit mig under hela säsongen. Felicia är den ända tjejen som faktiskt spelat under denna säsongen förutom Bettina. Dessutom är hon ptroligt skön och har tillbringat en hel del nätter på solo men ändå lyckat hålla sig kvar. Då är man bra omtyckt! Trots att hon sovit mycket (vilket jag med skulle göra om jag var med i Paradise) och vissa småelaka ord i synk så tycker jag absolut att hon är en värdig vinnare och att se henne i en kulcermoni hade varit så kul, hon hade garanterat kastat den, och som sagt det är ju de som är tv.

Ice Age 5 - Collision Course

När den här filmen kom ut på bio ville jag verkligen så se den med tanke på att jag verkligen älskar alla andra Ice Age filmerna. Är bara den fjärde jag tycker är lite sämre än alla andra. Men i alla fall så blev det aldrig så att jag gick på den på bio av någon anledning (!?) Sen idag när jag varit hemma och bara chillat i min säng så var jag inne på Dreamfilm och kollade igenom några nya filmer, som då bland annat var den här. Blev så glad när jag såg att den fanns där och ja den är lika bra som de andra. Älskar Ice Age filmerna verkligen, de här är några av mina favorit filmer i animerat stuk faktiskt. Stor rekomendation!

Betyg 8/10

Hitta Doris

Hej på er, kom precis hem efter att gått på bio och kollat på Hitta Doris med Malin. Var så länge sen jag var på bio, och speciellt med Malin haha. Men vi kollade alltså på Hitta Doris. Alltså uppföljaren av Hitta Nemo. Tretton år efter första filmen kommer äntligen uppföljaren. Vilket också gjorde att jag inte hade så mycket förväntningar på den då den alltså kommer tretton år efter den andra fillmen. Men hörni, denna filmen var så mycket över min förväntan. Filmen var faktiskt jätte bra och jag rekomenderar den till alla. Lika bra som ettan. Åh älskar dessa två underbara teckande filmerna. Bästa ever!

Betyg 9/10

Breaking bad

Handling: Denna serie handlar om kemiläraren Walter Withe (han till vänster om bilderna) som får reda på att han har lungcancer och vill då börja tjäna lite pengar till en operation till sig själv och även ge pengar till familjen som består av hans gravida fru Skyler White och hans 16:åriga son Walter Junior som har en lätt cp-skada om/när han dör då dom inte har det så bra ekonomiskt. Han jobbar till och början med lite extra på en biltvätt men det gör inte jätte mycket ekonomiskt för honom. Så han börjar tillaga metemfetamin med en tidigare elev åt honom, Jesse Pinkman (han på bildeerna till höger).

Egna åsikter: När jag började kolla på denna seriern tog det mig ett halvår att typ gå igenom de 5 första avsnitten då jag tyckte det var segt och inget hände så såg alltid ett halvt avsnitt och sen stängde ner. Men när jag sen stod ut de första avsnitten så kom man snabbt in i det och det började hända mer grejer. Mest saker händer i säsong 4 och 5. Men denna seriern är verkligen jätte bra och jag rekomenderar alla att se den. Den passar vilket kön man än är och vilken ålder man än är också. Finns även en uppföljare på denna serien för er som är intresserade. Better Call Saul heter den. Soul är Walters och Jessies adovokat och i serien Better Call Saul utspelar sig då innan breaking bad. Jag har dock inte sett den, men bara hört gått om den. Så får väl börja kolla på det så småningom.

Betyg 7,5/10

How to be single

Igår vår jag på bio med Thilda och vi kollade på HOW TO BE SINGLE. Det är faktiskt en jätte bra film måste jag säga.
Rolig som tusan, är väl lite mer av en tjejfilm så tror inte så många killar uppskattar den. Men det handlar om relationer och att vara singel.
Hur man lever som singel, man kompliterar rätt mycket till sitt eget kärleksliv. Hur ens relationer har varit, till känslorna de har. Till vad man gör som singel.
I slutet och av hela filmen egentligen så är denna väldigt inspirerande till varför man ska vara singel. Av den här filmen blev jag taggad på att vara singel. 

Betyg 8/10

Idol

Hej på er, hur många av er kollar/Kollade på Idol? Jag gör/gjorde det. Och eftersom finalen var igår så måste jag skriva om det lite känner jag. För det första måste jag nog hålla med juryn. Att i år har alla verkligen varit svin bra och det har varit det tuffast året någonsin gällande talang.

Mina favoriter var från början till slut Amanda, Martin och Axel. I Början gillade jag även Bori. Men tappade tro på honom när han aldrig gjorde någon bra låt på fredagsuppträderna. Det var gången han åkte som han började blomma ut tyvärr, ville att han skulle gått mycket längre än vad han gjorde.

Sen då Axel, åh blev helt kär i han. Han ville jag egentligen skulle komma på andra plats. Men hans svaghet är de engelska låtarna tyvärr och eftersom det är mycket engelska man sjunger så blev det hans fall tyvärr. Men på svenska låtar är han helt jävla magisk.

Martin han har bara sin egna magiska röst, han är så egen och unik och sjöng alltid bra och berörde alltid mig, han var också den som sjöng i lite anourlunda changer. Så han hade jag önskat tog tredje platsen. Men han lyckades ju vinna. Vad tycker ni om det, rätt eller fel?

Min allra allra favorit var ju då Amanda, som kom tvåa i Idol i år. Men som jag ville och tyckte skulle vinna. Så jävla duktig på att sjunga, och hennes rap är ju galen och det ihop är amazing. Hon bjöd också alltid på bra show. Så tyckte hon var mer värdig vinnare. Tror hon kommer komma långt inom musiken!

Min Recention

I helgen har jag sett dessa filmerna. I fredags natt så kollade vi på Maze Runner 2 och den var bra. Men den var inte alls lika som 1:an tyvärr. Men jag rekommenderar absolut alla att titta på den. I Lördags kollade vi också på den nya Hunger Games filmen och den var med bra. Tycker den 3:dje och 4:de Hunger games filmerna var bra men inte lika bra som de två första. Den slutade också som jag tänkt att den skulle och även ville.

                                                       Mace Runner 2                                                                                              The Hunger Games. Mockingjay Part 2
                                                   
    Betyg 6/10                                                                                                                              Betyg 7/10                                                                                      

Min åsikt om Paradise Hotel #2

Verkligen alla skriver/pratar om Paradise Hotel just nu. Jag ser det överallt, dock inte mycket positivt. Så nu tänkte jag också ge ut min åsikt om Paradise Hotel. Vilket heller inte är så positivt kan jag tycka. Likadant som de flesta andra tycker så tycker jag inte att någon direkt har någon karaktär och allt är bara ett fiasko. Tänkte skriva lite om vad jag tyckar om alla människor som varit i huset än så länge och sen lite allmänt om pogrammet. 

Vicktoria - Tråkig, höll sig för sig själv. Jag kände att hon inte hade något där att göra. Sen kan ju också TV3 vinklat henne lite mer som tråkig. Vilket jag i så fall kan tycka är synd. Men det verkade som att det tog lite tid för henne att öppna sig, det sa hon även själv. Att hon måste känna sig bekväm innan hon kan vara till 100% sig själv och det gjorde hon ju inte där inne. Men jag tror att hon kanske hade varit rolig att titta på om hon hade känt sig hemma.

Chris - Han tyckte jag verkligen inte om från början. Han sa fucking i varenda mening. Störde mig sönder på det och sen skröt han/va stöddig hela tiden och det var också något jag verkligen störde sönder mig på. Liksom han satt och sa att han skulle vinna, så var han den som rök först. Lite för mycket självförtroende.

Mette - Hann tyvärr inte få någon dirkt uppfattning om henne mer än att alla i huset gillade verkligen henne. Hon verkade skön och tror hon passade in i Paradise Hotel. Så hade velat se henne kvar en vecka till egentligen så man kunde få något lite mer uppfattning av henne. Victoria tyckte jag var den som skulle lämna första veckan inte Mette. Tycker också lite synd om henne när hon säger att det tar på självförtroendet när hon får checka ut från hotellet.

Frida - Tyckte Frida var väldigt härlig, tog plats och var rolig att kolla på. Kan tycka att man kan lugna sig lite med att ha sex där inne. Man kan ju hålla sig i några dagar/vecka kanske i alla fall. Behöver inte ligga första kvällen. Det tycker jag är lite sådär. Men tyckte hon åkte ut för tidigt, hade velat se henne kvar ett tag till i alla fall. Vet att hon hade rätt mycket till att ge och tror hon kunde fucka up rätt mycket där inne. 

Johnny - I början tyckte jag Johnny var lite tråkig, man såg inte mycket av honom och jag fick inget grepp om honom. Men nu börjar man se lite mer av honom. Han är väl den av killarna jag tycker om mest om där inne. Jag tror även att Johnny och Hermansson kommer kunna fucka upp rätt mycket där inne ihop i framtiden. Johnny är också den som jag tycker är snyggast inne i Paradise Hotel av killarna. 

Adrian - Här har vi ju året spelare, årets alfahane. Han är rolig att titta på kan jag tycka. Han är verkligen i centrum hela tiden. Har egentligen inte så mycket att säga om honom, tycker de ska bli kul och se hur långt spelandet kan ta honom och om han kan gå över lik för att vinna. 

Emma - Hon är en av mina tre favorit tjejer där inne. Stört skön verkligen. Hon passar in på Paradise, känns som hon livar upp det lite. Det märks att alla tycker om henne och hon tilldelar bra energi där inne. I början trodde jag hon skulle vara väldigt snobbig av sig, men det är hon verkligen inte.

Oliver - Det här är nog killen jag tycker om allra minst. På grund av rätt mycket egentligen. Första och främst gillar jag inte hans spelsätt. Att han bara spelar med de andra killarna och sen sitter i cynken och pratar skit om allt och alla och att han spelar så himla bra. Nej jag tycker bara det är riktigt dåligt gjort. Dessutom alla kommentarer han lägger på tjejer som tillexempel det här med Diddi om att hon var tjock och så vidare.

Jennifer - Här har vi nummer två av mina tre favorit tjejer. I början tyckte jag bara hon verkade konstig och helt rubbad. Men hon är juverkligen jätte rolig, båda att kolla på och som person. Henne skulle jag lätt vilja ha som vän, tror man har jätte kul med henne. Hon är även en riktigt godhjärtat person. Vill bara väl och allas bästa. Supergo tjej verkligen. Men frågan är om hon egentligen har vad som krävs för att spela spelet? Känns som hon bara kommer glida på en räkmacka.

Hermansson - Här har vi en kille jag verkligen inte klarar av över huvudtaget. För det första har alldeles förstort ego och tror för mycket om sig själv. För det andra så vad är det med allt det här lipandet? Inte ens tjejer gråter så mycket och vi har hormoner. Nje, för mig är han bara en lipsill. Nej jag vet inte, tycker inte om hans attityd eller personlighet. Det ända som är nice är att han har en fin kropp att kolla på. Det är vad han bidrar för mig i tv-rutan.

Josefine - Här har vi den tredje tjejen av de tre favorit tjejerna jag har. Jag kollade på förspelet innan Paradise och redan då älskade jag henne och det var henne jag ville ha med till Paradise. Jag tycker hon är as skön och rolig men att hon inte har lyckats visa det i tv ännu. Så jag hoppas hon bjuder mer på sig själv i framtiden. Tycker även hon är sjukt snygg. Finns också en sak jag faktiskt är lite besviken på. När hon var med i förspelet var det väldigt mycket snack om att hon ville vara med i Paradise Hotel för att visa att alla som är med där inte är så dumma som folk tror. Men det visade sig att hon var lika dum som de andra.

Robin (Mos) - Här har vi min stor favorit av alla killarna och alla deltagare över huvudtaget. Han har något som gör att jag älskar honom. Han är också så jäkla godhjärtat så det inte finns. Han är också skit snygg och jag hade gärna blivit mosad av honom. wink Är också så glad att han vågade stå imot var kilalrna sa när de sa att han var tvungen att välja Frida för att komma in i gruppen. Killarna har verkligen mobbat Mos, så jag bara älskar när Mos står upp för sig själv. 

Sofie och Emelie (tvillingarna) - Sofie har jag faktiskt inte så mycket att säga om mer än att jag tycker hon borde jobbat lite mer för sig själv där inne, annars var hon skön och trevlig. Men jag tyckte att någon av tvillingarna skulle ut och då helst Sofie. För jag tycker att det händer mer av Emelie. Emelie bjuder som sagt lite mer på sig själv och hon jobbar mer för att få vara kvar. Som när hon bad om att de skulle köra ut sin syster så tycker inte jag det var falskt, för det stod ju mellan henne och Sofie. Hon då måste hon ju känna efter vill hon själv vara kvar eller låte Sofie vara kvar. Då väljer hon ju självklart att försöka rädda sig själv i första hand. Enligt mig är också Emelie den som är lite snyggare. Sofie var lite mulligare i ansiktet med ett lite annat léende.

Emelie (Diddi) - Sen har vi den nyaste tjejen där inne. Som har väldigt mycket energi, för mig kan jag också tycka det är lite för mycket. Men det är blir rolig tv, så det är kul att kolla på henne. Har också tyckt att killarna varir riktigt elaka mot henne. Det ska bli kul och se vad som händer i framtiden med henne.

Allmänt om Paradise Hotell 2015 då? 
Jag kan säga att jag tycker än så länge att de här är den tråkigaste säsongen med bara en massa mobbning. Men det är bara början än så vi får se vad framtiden har att erbjuda. Jag hoppas det börjar hända lite och att folk börjar bli trevligare mot varandra. På en skala mellan 0-10 så får de just nu en 5a.