Linda Kjellberg

Kategori: Serier/Movies

Thirteen reasons why - Final season

Ojojoj, nu ska vi prata om Thirteeen reasons why. Såg klart serien nu i veckan och denna säsongen var även den bra, särskilt mot slutet. Kunde inte sluta gråta. Tycker dock fortfarande att första säsongen är bäst, nummer två är säsong två och nummer tre är nu sista säsongen och nummer fyra är då säsong tre. Men hela serien overall är ju helt fantastisk bra. Tycker den är så hemskt men så viktig. Det här är problem som finns hos ungdomar i skola och tonår. Jag har själv varit med om mycket som händer i serien, särskilt då säsong ett. Så jag relaterar väldigt mycket. Har ni inte sett serien så är det nu dax att göra det.

Här nedan är huvudpersonerna i säsong fyra. Två stycken nya som bara syntes lite grann i säsong tre. Winston och Diego. Ani är ju också relativ ny då hon kom in som en huvudperson i säsong tre. Aldrig tyckt hon passat in i serien dock. Resten av dom är med från säsong ett. Denna serien får 10/10.

You - season two

 

Men hallå ni har väl inte missat att säsong två av serien You kommer ut nu på torsdag den 26 december? Säsong ett var ju jätte bra så tror säsong två kommer vara minst lika bra om inte bättre. Har ni inte sett den serien rekomenderar jag den verkligen. Nu har jag att göra i helgen som kommer. :-)

Thirteen reasons why - season three

Åh nu är det dax igen, äntligen. Säsong tre av Thirteen reasons why är här. Hoppas att den är lika bra som de två första säsongerna. Så nu vet ni vad jag kommer ägna mig åt de nästkommande dagarna. Spännande! Har ni inte sett serien, så är det dax att göra det nu.

Quicksand - Störst av allt

Har ni sett serien störst av allt? Om inte så är det de ni ska göra nu med en gång. Helt klart en av de svenska bästa serierna. Lite kul också att det var rätt många namn man kände igen som är skådespelare. Så som Felix Sandman, Hanna och William Spetz. Det är en kriminaldrama och är utspelad på romanen störst av allt av Malin Persson Giolitos som kom ut 2016. De är den första svenskproducerande serien på Netflix. Lite coolt ändå!

Det handlar om en skolskjutnig på Djurholms Allmänna gymnasium. Maja Norberg blir gripen och misstänkt för mord. Hon erkänner mordet/morden och sedan får man se hela historien i sex avsnitt om hur hon hamnade på skolskjutningen. Riktigt gripande serie faktiskt och får betyg 9/10.

You

För något halvår sen började jag kolla på Gossip girl för min tredje gång. Men efter jag kommit halvägs i säsong 3 så tröttnade jag och slutade kolla. För några veckor sen hade jag inget att kolla på och kom då på att jag hade ju bara sett halva Gossip girl och började då kolla på det igen. Blev klar med det för två dagar sen! Under tiden har jag hört väldigt mycket om en ny serie som heter You på Netflix som kom ut i December med bland annat Penn Badgley (Dan Humphrey i Gossip Girl) som huvudrollen Joe Goldberg. Även Shay Mitchell (Spelar Emily i Pretty Little Liars) är en av huvudrollerna i serien. Så inatt streck-kollade jag.

Joe Jobbar på en bokhandel som bokmaneger och blir kär i en kund vid namn Beck. Han blir besatt av henne. En stalker. Sen får man se att han gör allt för henne, allt för att få henne att falla för honom och hur han tar sig an alla hinder som kommer för att få vara med henne. Den slutade dock lite småkonstigt, förmodligen för att man ska fatta att det kommer en säsong 2. Ska bli spännande om det blir det! Är inte den bästa serien jag sett men inte heller den sämsta, men har man börjat kolla på den så måste man ändå kolla klart för att se vad som händer. 

Betyg 6,5/10

Thirteen reasons why - season two

Nu är det dax igen, äntligen. Säsong två av Thirteen reasons why har kommit. Den kom ut på Netflix idag, och nu jäklar ska jag bara sitta inne och se alla avsnitt. Men tror inte en sekund på att den inte skulle vara lika bra som första säsongen. Kommer ni att titta? Och i så fall vad tror ni? Kommer den vara lika bra? 

Fifty Shades freed

Nu äntligen är det dax. Imorgon kväll ska jag och Emmy äntligen se den nya Fifty shades freed. Jag såg ju första filmen på bio med Mattias (Mitt ex) 2015 och andra filmen runt alla hjärtans dag med Emmy förra året och imorgon smäller det igen. Så taggad, har sett de andra två filmerna nu i helgen för att komma ihåg vad som hänt hittills. När jag tänker efter har jag varit på bio runt alla hjärtans dag sen 2015. Haha! Kanske är en ny tradition. För er som undrar så var jag på bio med Thilda på alla hjärtans dag 2016 och kollade How to be single. Efter den filmen var vi så taggade på att vara singlar haha. Imorgon lär jag väl komma ut ur salongen och vilja ha ett förhållande. Hade varit mysigt att ha pojkvän lagom tills nästa år. Så de är honom man fortsätter sin tradition med, hehe. smile

De tre senaste filmerna..

Dessa tre filmerna är de tre senaste jag har sett. Ingenting och allting och 47 meters down (eller in the deep som den också heter) har jag velat se så länge. Både kom ut på bio i juni. Båda var bra men ingen av dom var så bra som jag trodde att de skulle vara. Baywatch är en film jag inte alls velat se, men hört så mycket bra om den och såg att den hade kommit ut på Dreamfilm så då passade jag på att se den. Var väl sådär skulle jag säga. Zac Efron gör ju hela filmen!

Ingenting och Allting     47 Meters down           Baywatch
           Betyg 7/10                Betyg 6,5/10               Betyg 4/10

Thirteen reasons why

Bara titta på klippet ovan, trailern. Detta är en ny serie som finns att se på både Netflix och Dreamfilm. Denna serie är så hemsk, riktigt hemsk men så viktig. Jag har varit med om nästan allt som Hannah i serien har. Bland annat därför jag har mina diagnoser idag och är självmordsbelägen. Det gör riktigt ont och kolla på, men det är bra för alla. Bra för de som är i samma sits, bra för de som är vänner till dom som är i den sistsen och bra för dom som mobbar eller utför alla sortets trakaserrier. Det här är helt klart an av de bästa och viktigaste serie jag någonsin sett och något jag tycker att ALLA oavsatt ålder eller kön ska se.

För er som inte sett serien ska jag förklara för er att de handlar om en 17 årig tjej vid namn Hannah Baker. Som tagit livet av sig och innan hon dog lämnade hon 13 kasettband om 13 olika personer med 13 olika skäl till varför hon tog livet av sig. Så i denna serien får vi följa en kille gå igenom alla dessa kasettband och se Hannahs band med de olika 13 personerna som är en del till varför hon tog livet av sig. 

Denna serie var helt klart 10/10

Emmy tjugoett år

Igår fyllde en av mina närmaste vänner 21 år, älskade Emmy. Gick till henne runt kvart över 16 och sen hämtade hennes farmor och farfar upp oss vid kvart i 17. Sen åkte vi ner mot stan och mötte upp resten av Emmys familj och så åt vi mat på Grilleriet samt tog en efter maten drink. Sedan gick jag och Emmy vidare till Lagerlunden för en till drink, drinkarna här ovan. Blåbärs Mojito! Mums. Sedan gick vi till bion där vi skulle se Fifty Shades Darker.

Filmen var bra, lika bra som ettan. Men man stör sig på hur den slutar. Men den slutar på ett sådant sätt så man vet att det kommer en till film. Så drygt att man behöver vänta cirka ett år till innan nästa film igen, haha. Men till er som vill se den filmen. Kolla på den! Efter det gick inte bussen hem förens sent så vi satt på Mcdonalds och väntade ut tiden i värmen, sen tog vi bussen hem och sen gick jag och la mig direkt när jag kom hem. För jag var så jäkla trött!

Fifty Shades Darker
Betyg 7/10