Linda Kjellberg

Kategori: Serier/Movies

Thirteen reasons why season two

Nu är det dax igen, äntligen. Säsong två av tretton själ varför har kommit. Den kom ut på Netflix idag, och nu jäklar ska jag bara sitta inne och se alla avsnitt. Men tror inte en sekund på att den inte skulle vara lika bra som första säsongen. Kommer ni att titta? Och i så fall vad tror ni? Kommer den vara lika bra? 

Fifty Shades freed

Nu äntligen är det dax. Imorgon kväll ska jag och Emmy äntligen se den nya Fifty shades freed. Jag såg ju första filmen på bio med Mattias (Mitt ex) 2015 och andra filmen runt alla hjärtans dag med Emmy förra året och imorgon smäller det igen. Så taggad, har sett de andra två filmerna nu i helgen för att komma ihåg vad som hänt hittills. När jag tänker efter har jag varit på bio runt alla hjärtans dag sen 2015. Haha! Kanske är en ny tradition. För er som undrar så var jag på bio med Thilda på alla hjärtans dag 2016 och kollade How to be single. Efter den filmen var vi så taggade på att vara singlar haha. Imorgon lär jag väl komma ut ur salongen och vilja ha ett förhållande. Hade varit mysigt att ha pojkvän lagom tills nästa år. Så de är honom man fortsätter sin tradition med, hehe. smile

De tre senaste filmerna..

Dessa tre filmerna är de tre senaste jag har sett. Ingenting och allting och 47 meters down (eller in the deep som den också heter) har jag velat se så länge. Både kom ut på bio i juni. Båda var bra men ingen av dom var så bra som jag trodde att de skulle vara. Baywatch är en film jag inte alls velat se, men hört så mycket bra om den och såg att den hade kommit ut på Dreamfilm så då passade jag på att se den. Var väl sådär skulle jag säga. Zac Efron gör ju hela filmen!

Ingenting och Allting     47 Meters down           Baywatch
           Betyg 7/10                Betyg 6,5/10               Betyg 4/10

Thirteen reasons why

Bara titta på klippet ovan, trailern. Detta är en ny serie som finns att se på både Netflix och Dreamfilm. Denna serie är så hemsk, riktigt hemsk men så viktig. Jag har varit med om nästan allt som Hannah i serien har. Bland annat därför jag har mina diagnoser idag och är självmordsbelägen. Det gör riktigt ont och kolla på, men det är bra för alla. Bra för de som är i samma sits, bra för de som är vänner till dom som är i den sistsen och bra för dom som mobbar eller utför alla sortets trakaserrier. Det här är helt klart an av de bästa och viktigaste serie jag någonsin sett och något jag tycker att ALLA oavsatt ålder eller kön ska se.

För er som inte sett serien ska jag förklara för er att de handlar om en 17 årig tjej vid namn Hannah Baker. Som tagit livet av sig och innan hon dog lämnade hon 13 kasettband om 13 olika personer med 13 olika skäl till varför hon tog livet av sig. Så i denna serien får vi följa en kille gå igenom alla dessa kasettband och se Hannahs band med de olika 13 personerna som är en del till varför hon tog livet av sig. 

Denna serie var helt klart 10/10

Emmy tjugoett år

Igår fyllde en av mina närmaste vänner 21 år, älskade Emmy. Gick till henne runt kvart över 16 och sen hämtade hennes farmor och farfar upp oss vid kvart i 17. Sen åkte vi ner mot stan och mötte upp resten av Emmys familj och så åt vi mat på Grilleriet samt tog en efter maten drink. Sedan gick jag och Emmy vidare till Lagerlunden för en till drink, drinkarna här ovan. Blåbärs Mojito! Mums. Sedan gick vi till bion där vi skulle se Fifty Shades Darker.

Filmen var bra, lika bra som ettan. Men man stör sig på hur den slutar. Men den slutar på ett sådant sätt så man vet att det kommer en till film. Så drygt att man behöver vänta cirka ett år till innan nästa film igen, haha. Men till er som vill se den filmen. Kolla på den! Efter det gick inte bussen hem förens sent så vi satt på Mcdonalds och väntade ut tiden i värmen, sen tog vi bussen hem och sen gick jag och la mig direkt när jag kom hem. För jag var så jäkla trött!

Fifty Shades Darker
Betyg 7/10

Paradise Hotel #tre

Har ni sett årets Paradise Hotel och vad har ni tyckt om det nya systemet? Deltagarna, säsongen och vinnarparet? :-)

Hej på er, de senaste åren har jag skrivit ett eller två inlägg om varje års Paradise Hotell säsong. Brukar skriva ett om vad jag tycker om deltagarna när programmet precis har börjat sändas och sen ett när pogrammet är slut och tycka till om vinnarparet och om hela säsongen, så nu kör vi på ett tredje år i rad!

Först om hela säsongen, detta året har varit riktigt dåligt om man jämför med de tre åren innan. Hela konceptet med att korta ner en dag visningstid och att avsluta avsnitten mitt i en parcermoni eller liknande är något jag tycker om alls, samt att hela säsongen var så mycket kortare. Det var heller inte många jokrar som kom in i år och det hände inte mycket i tv. Knappt något drama, inget sex och för milda fester utom en till två kvällar. Nej till kommande säsonger så måste Paradise steppa upp ett game teller två för de har precis gått ner ett, ett ganska stor ett om jag får säga det själv. 

Vinnarna som blev Alex och Anna tyckte jag var sådär. Alex förtjänade absolut att vinna då han har spelat ett grymt spel under hela säsongen. Därimot Anna har tyvärr inte bidragit till något under hela säsongen faktiskt. Så därför hade jag så hoppats på att Alex skulle kasta kulan mot Anna vid 450 K så de kunde blivit ett bra pogram över det hela. Hade jag varit honom så hade jag absolut gjort det. Det är bra tv om något!

Mina favoriter i år har varit Hampus, Johan, Bettina, Alex och Felicia. De och kanske också Tarzan är också de enda som jag tycker förtjänar att vinna. De som har fightat sig igenom spelet och gjort att pogramet ens varit något att fortsätta att kolla på. Bettina störde jag sönder mig på i början, så blev jätte glad när hon åkte ut första gången. Men hon växte som fan i mina ögonen när hon väl kom tillbaka, hon visade vilken fin person hon är samt så krigade hon sig trots att hon hade alla imot sig, så egentligen är dte hon och Johan som förtjänar att vinna mest då de har klarat sig igenom spelat så mycket med så mycket som gått imot dom. Hampus förtjänar inte att vinna spelmässigt utan mer personlighetsmässigt. Han är den som underhållit mig under hela säsongen. Felicia är den ända tjejen som faktiskt spelat under denna säsongen förutom Bettina. Dessutom är hon ptroligt skön och har tillbringat en hel del nätter på solo men ändå lyckat hålla sig kvar. Då är man bra omtyckt! Trots att hon sovit mycket (vilket jag med skulle göra om jag var med i Paradise) och vissa småelaka ord i synk så tycker jag absolut att hon är en värdig vinnare och att se henne i en kulcermoni hade varit så kul, hon hade garanterat kastat den, och som sagt det är ju de som är tv.

Ice Age 5 - Collision Course

När den här filmen kom ut på bio ville jag verkligen så se den med tanke på att jag verkligen älskar alla andra Ice Age filmerna. Är bara den fjärde jag tycker är lite sämre än alla andra. Men i alla fall så blev det aldrig så att jag gick på den på bio av någon anledning (!?) Sen idag när jag varit hemma och bara chillat i min säng så var jag inne på Dreamfilm och kollade igenom några nya filmer, som då bland annat var den här. Blev så glad när jag såg att den fanns där och ja den är lika bra som de andra. Älskar Ice Age filmerna verkligen, de här är några av mina favorit filmer i animerat stuk faktiskt. Stor rekomendation!

Betyg 8/10

Hitta Doris

Hej på er, kom precis hem efter att gått på bio och kollat på Hitta Doris med Malin. Var så länge sen jag var på bio, och speciellt med Malin haha. Men vi kollade alltså på Hitta Doris. Alltså uppföljaren av Hitta Nemo. Tretton år efter första filmen kommer äntligen uppföljaren. Vilket också gjorde att jag inte hade så mycket förväntningar på den då den alltså kommer tretton år efter den andra fillmen. Men hörni, denna filmen var så mycket över min förväntan. Filmen var faktiskt jätte bra och jag rekomenderar den till alla. Lika bra som ettan. Åh älskar dessa två underbara teckande filmerna. Bästa ever!

Betyg 9/10

Breaking bad

Handling: Denna serie handlar om kemiläraren Walter Withe (han till vänster om bilderna) som får reda på att han har lungcancer och vill då börja tjäna lite pengar till en operation till sig själv och även ge pengar till familjen som består av hans gravida fru Skyler White och hans 16:åriga son Walter Junior som har en lätt cp-skada om/när han dör då dom inte har det så bra ekonomiskt. Han jobbar till och början med lite extra på en biltvätt men det gör inte jätte mycket ekonomiskt för honom. Så han börjar tillaga metemfetamin med en tidigare elev åt honom, Jesse Pinkman (han på bildeerna till höger).

Egna åsikter: När jag började kolla på denna seriern tog det mig ett halvår att typ gå igenom de 5 första avsnitten då jag tyckte det var segt och inget hände så såg alltid ett halvt avsnitt och sen stängde ner. Men när jag sen stod ut de första avsnitten så kom man snabbt in i det och det började hända mer grejer. Mest saker händer i säsong 4 och 5. Men denna seriern är verkligen jätte bra och jag rekomenderar alla att se den. Den passar vilket kön man än är och vilken ålder man än är också. Finns även en uppföljare på denna serien för er som är intresserade. Better Call Saul heter den. Soul är Walters och Jessies adovokat och i serien Better Call Saul utspelar sig då innan breaking bad. Jag har dock inte sett den, men bara hört gått om den. Så får väl börja kolla på det så småningom.

Betyg 7,5/10

How to be single

Igår vår jag på bio med Thilda och vi kollade på HOW TO BE SINGLE. Det är faktiskt en jätte bra film måste jag säga.
Rolig som tusan, är väl lite mer av en tjejfilm så tror inte så många killar uppskattar den. Men det handlar om relationer och att vara singel.
Hur man lever som singel, man kompliterar rätt mycket till sitt eget kärleksliv. Hur ens relationer har varit, till känslorna de har. Till vad man gör som singel.
I slutet och av hela filmen egentligen så är denna väldigt inspirerande till varför man ska vara singel. Av den här filmen blev jag taggad på att vara singel. 

Betyg 8/10